Chateau de Villeneuve wijn bestellen? | Chateau de Villeneuve wijn kopen

Op steenworp afstand van de Loire net ten oosten van de Franse stad Saumur met imposante Chateau Saumur liggen de wijngaarden van Chateau de Villeneuve. De wijngaarden bevinden zich op een bodem van kalksteenrots, de Cabernet franc-druif die groeit aan de wijnranken in het Loire-dal zorgt voor een opmerkelijk aantrekkelijke rode wijn.
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Ontstaan van Chateau Villeneuve

Jean-Pierre Chevallier, Oenoloog van beroep, maakt sinds 1990 op de wijngaarden bij het ouderlijke Chateau wijnen van, volgens collega wijnboeren en pers, het hoogste niveau. Zijn Saumur-Champigny werd op de Foire in Angers verkozen tot de beste Loire wijn onder de rode wijnen. De Saumur Champigny-wijnen hebben een schitterende concentratie aan fruit en zijn niet uit balans geraakt door overextractie waardoor de tannines nog perfect in balans zijn, verteerbaardheid, finesse en charme blijven behouden in de schitterende Chateau de Villeneuve-wijnen. De wijnen hebben alles in zich om mooi te ouderen, maar zijn ook heerlijk jong te drinken, want door het heerlijke fruit zijn de tannines, die van hoge kwaliteit zijn, ondergeschikt.

Intensief wijnboeren aan de Loire

Tijdens de groene snoei wordt een eventueel teveel aan druiven verwijderd in een vroeg stadium, zo rijpen de overige cabernet franc-druiven beter, daarbij snoeien ze 2de generatie druiven. Dit is kostbaar en arbeidsintensief, daarom wordt dit nog weinig gedaan in de wijnwereld, maar deze details zorgen ervoor dat er buitengewone wijn gemaakt wordt. Deze oog voor detail en niet aflatende zorg is terug te vinden op de gehele wijngaard. Door het moeilijke Loire-klimaat wordt dit ook verwacht van een wijnboer, het is niet eenvoudig een cabernet franc druif op zijn meest rijpe moment te oogsten, niet rijpe druif resulteert al snel in een vegetaal karakter in de wijn.

Hoe oude zijn wijnstokken van Chateau de Villeneuve?

De Saumur-Champigny AOC komt van wijnstokken die 30 jaar oud zijn, de cuvée vieilles-vignes groeit aan wijnstokken van 50 jaar oud. De Chateau de Villeneuve Cormiers en de Château de Villeneuve Saumur Blanc met de chenin druif komt van wijnstokken met een gemiddeld leeftijd van 35 jaar.