Domaine Faiveley wijn bestellen

Het wijnhuis Domaine Faiveley staat al sinds 1825 onder leiding van de familie Faiveley. Vanuit hun jarenlange expertise weten ze wat het is om fantastische wijn uit de Bourgogne te produceren. Dit wijnhuis uit de Bourgogne is een domein waar een wijnliefhebber alleen maar van kan dromen: alle wijnen worden met zorg en jarenlange expertise gemaakt. Domaine Faiveley is een wijnhuis, dat net als haar wijnranken, geworteld is in de tradities van de Bourgogne maar tegelijkertijd ook voortdurend op zoek is naar vernieuwing en verbetering.

Vanuit vakmanschap is de familie Faiveley uitgebouwd met innovatie en perfectie. Dat streven naar perfectie is voornaam en belangrijk voor iedere wijn van Faiveley. Een glas Faiveley-wijn is een waar kunstwerk, zowel de fruitige pinot noirs als de aromatische Chardonnay.

Bij Valkwijn bestelt u voordelig uw witte Bourgogne van Faiveley. Dankzij het ruime assortiment witte wijn uit de bourgogne kan u een overwogen en goede keuze maken. De verschillende 1er en grand cru’s uit de Bourgogne zijn ook goed vertegenwoordigd. Een 1er cru wijn en een grand cru wijn uit de Bourgogne is altijd een goede keuze. Bij Valkwijn.nl bestelt u gemakkelijk uw 1er cru wijn.

Schenk uw 1er cru-wijn uit op bijzondere gelegenheden of met bijzondere mensen. Naast 1er cru-bourgogne hebben we ook Grand Cru-bourgogne-wijnen, die liggen een trede hoger dan de toegankelijkere en goedkopere 1er cru wijn.

Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Vanwege de lange geschiedenis van het wijndomein Faiveley is er ruime expertise in huis rondom het maken van Bourgogne wijn. Sinds 1825 is de familie Faiveley bezig met het uitbouwen van hun wijngaarden en inmiddels hebben ze 127 wijngaarden verdeeld over verschillende gebieden in de Bourgogne: Côte de Beaune, Côte Chalonnaise en Côte de Nuits.

Wijnmaken bij Faiveley

Bij het wijnhuis Domaine Faiveley worden de Bourgogne-wijnen van de hoogste kwaliteit gemaakt. De principes van de hedendaagse wijnmakerij worden gecombineerd met traditionele rijping op Franse eikenhouten vaten. Dit is een perfecte krachtencombinatie van Faiveley: de beste tradities combineren met de nieuwste ontwikkelingen. De druiven worden met de hand geplukt en direct geselecteerd op kwaliteit.

Van de oogst tot het bottelen worden alle unieke kenmerken van terroir gegarandeerd. Ewan Faiveley heeft een sterke missie voor Domaine Faiveley: iedere wijn moet het buitengewone mozaïek van de Bourgondische terroirs versterken en weerspiegelen. Dankzij deze ambitie wordt iedere wijn bij Domaine Faiveley zorgvuldig samengesteld.

 

Verschillende wijnen van Faiveley

In het wijngebied zijn verschillende subwijngebieden zoals de Grand Cru Clos des Cortons Faiveley. In deze naam zit de naam van Faiveley verscholen. Samen met Romanée-Conti zijn ze de enige die de familienaam in de Grand Cru mag dragen. Naast deze absolute toppers van de Bourgogne produceert Faiveley ook wijn van minder prominente wijngaarden. Dat betekent overigens niet dat de wijnen met minder liefde en zorg gemaakt zijn. Iedere wijn van Faiveley is zorgvuldig samengesteld met oog voor kwaliteit en innovatie.

Faiveley en de Bourgogne

De Bourgogne is een ingewikkelde lappendeken van verschillende typen ondergrond. Deze ondergronden, ‘climats’ genoemd hebben invloed op het terroir van de wijn. Terroir is het pakket van ondergrond, hoogte en klimaat bij elkaar wat invloed heeft op de wijn. In de Bourgogne zijn meer dan 1200 verschillende ondergronden. De wijncultuur in de Bourgogne is zo ontwikkeld dat die ondergronden en terroirs terugkomen in de afzonderlijke wijnen. Faiveley is een van deze grondleggers van de Bourgondische wijncultuur.

Wat is het verschil tussen 1er cru en grand cru-wijn uit Bourgogne?

Bij valkwijn verkopen we verschillende 1er cru wijnen van Faiveley. Ook kan u gemakkelijk grand cru-wijn bestellen bij Valkwijn, maar wat is nu precies het verschil. In eerste instantie is er een prijsverschil tussen een 1er cru en een grand cru. De Grand Cru-wijnen zijn doorgaans veel duurder. Dat is niet zonder reden: Grand Cru-wijn is de beste wijn uit de Bourgogne.

Mocht u dus twijfelen tussen een grand cru en een 1er cru, dan ligt de grand cru voor de hand. Het wijnhuis Domaine Faiveley is trotse eigenaar van verschillende 1er cru’s en grand cru’s en zelfs een monopole! Een monopole is een wijn-gebied in de Bourgogne dat door een enkel wijnhuis wordt beheerd. Een Monopole kan zo klein zijn als een wijngaard met een naam of zo groot als een volledige appelatie (AOC).