Domaine Gayda wijn bestellen? | Domaine Gayda wijn kopen

Het Chateau van Domaine Gayda is gelegen diep in de Languedoc aan de voet van de Pyreneeën, het Wijnhuis uit Zuid-Frankrijk ligt op ongeveer 25 kilometer ten zuidwesten van de Franse toeristische trekpleister Carcassonne in het dorp Brugairolles. Het wijndomein is opgericht in 2004 door eigenaren Tim Ford en Anthony Record als geldschieter, en de creatieve inbreng van wijnmaker Vincent Chansault en heeft zich binnen 10 jaar geschaard onder de beste Domeinen van de Languedoc.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Geavanceerd wijnmaken in de Laguedoc

De wijnhuizen in deze wijnregio zijn al enige tijd volop in beweging. De concurrentie met de wijnen vanuit ‘de nieuwe wereld’ is daar mede de katalysator van. Gayda is een goed voorbeeld van de ware revolutie in de plaatselijke wijnwereld. Bij deze wijnmakerij kom je de meest geavanceerde apparatuur tegen, alhoewel de traditionele manier van wijnmaken nog de basis vormt, zijn alle registers open getrokken om de beste wijnvarianten van de Languedoc-regio te maken. De wijnmaker Vincent Chansault focust zich niet op de productie van Appelationwijn, de wijn die van Domaine Gayda komt is allen Pays d'Oc. Hierdoor heeft Vincent Chansault - die ooit zijn opleiding bij Boekenhoutskloof in Zuid-Afrika genoot - de vrijheid om wijndruiven uit verschillende Zuid-Franse wijngebieden en percelen te blenden, op zoek naar perfectie zonder enige beperkende bepalingen. dit nodigt de wijnmaker uit tot diversiteit en 'out-the-box' thinking om de wijn van Domaine Gayda een succes te maken. Nieuwe ideeen die uit alle experimenten met gebruik van druivenrassen gekomen zijn is bijvoorbeeld het gebruik van - voor de Languedoc -  ongebruikelijke druivenrassen zoals de Cabernet Franc en de Chenin Blanc.
 

Biologische Pays d'Oc-wijn

De revolutie die bij Gayda is ingezet zet zich ook voort in het streven biologisch, met veel resoect voor omgeving en natuur, te produceren. Het oogsten gebeurt uitsluitend handmatig, alle wijngaarden worden biologisch bewerkt en het rendement wordt lager gehouden dan bij een gemiddelde wijngaard.
 

Prijzenpakkende Franse wijn

De populaire Gayda-wijnen hebben een uitstekende prijs-kwaliteit-plezierverhouding! De wijn stapelt de onderscheidingen op, hoogtepunt voor het wijnhuis is de selectie van de wijn Domaine Gayda Chemin de Moscou als een van de 50 bestre wijnen van Frankrijk en de onderscheiding 'beste witte wijn van Nederland' voor de Viognier 2009 op het proefschrift Wijnconcours. Daarbij wordt het 'Flying Solo'-assortiment geschonken bij de grote vliegmaatschappij Emirates en de Figure Libre Freestyle-assortiment wordt geschonken in een aantal 'high end' restaurants, waaronder sterrenrestaurants.