Domaine Tempier wijn uit de Bandol kopen

Al sinds de oprichting van dit wijnhuis in 1834 kan men Domaine Tempier wijn kopen. De oprichter van deze wijnmakerij kreeg in 1885 op initiatief van zijn moeder Leonie de eerste gouden medaille. In het hart van de Provence gelegen heeft Domaine Termpier een wijngaard die is opgedeeld in verschillende percelen op steile hellingen, de wijngaarden in Bandol hebben een oppervlakte van 38 hectare, badend in het zon en terrassen met uitzicht over zee.
 
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

De wijnstreek Bandol & Domaine Tempier

In 1941 werd Bandol een echte appellation. Diep in de bodem van de Bandol ligt het beroemde Domaine Tempier de oprichter van dit domein is Lucien Peyraud. Lucien Peyroud, ook wel de ‘Godfather van Bandol’ genoemd, kan een grote bijdrage toegeschreven worden aan de ontwikkeling van de Bandol en het verkrijgen van de belangrijke status.

Domaine Tempier

De wettelijke beschermde herkomstbenaming Domaine Tempier is grotendeels door zijn inspanningen tot stand gekomen, daarbij heeft hij ook grotendeels gezorgd voor de afbakening van het gebied met hoogwaardige terroir eigenschappen. De oprichter van Domaine Bandol heeft zich met succes ingezet voor het behoud van het moeilijke ras Mourvedre en verdere herinvoering van deze druivensoort.

Domaine Tempier geschiedenis

Lucie ‘Lulu’ Tempier trouwde in 1936 met Lucien Peyraud, haar vader gaf als trouwcadeau Domaine Tempier, sinds 1834 was deze oude boerderij in het bezit van de familie, gelegen in de buurt van Le Plan du Castellet, net buiten het dorpje Bandol met de Zeehaven aan de Middellandse zee. Lucien raakte geïnspireerd door het proeven van een oude wijn van Domaine Tempier, deze waren gemaakt van pre-phylloxera-druiven. Hij startte een uitvoerig onderzoek naar het terroir van Bandol.

Mourvèdre-druif

Daaruit kwam dat het telen van de mourvèdre-druif uitermate geschikt was door zowel het klimaat als de klei- en kalkbodemsamenstelling van Bandol. De productie van de Tempier wijnen was gericht op lage oogstopbrengsten voor grote bewaarwijnen, onmiskenbare wereldklasse, dat geldt niet alleen voor de rode wijnen, maar ook voor de witte wijn én niet te vergeten de waardige Bandol rosé.

Domaine Tempier is een familiebedrijf

Er volgde een grootschalige herbeplanting van mourvèdre binnen de nieuwe AOC Bandol. Minimaal vijftig procent mourvèdre werd een verplichting. Nog steeds is Domaine Tempier een familiebedrijf. De zonen van Lucien Peyraud, François en Jean Marie namen het wijnstokje over en werkte succesvol aan verdere ontwikkeling van het domein Tempier.

Domaine Tempier heeft een neiuwe eigenaar

De talentvolle en energieke wijnmaker Daniel Ravier heeft inmiddels sinds kort de scepter overgenomen. Hij zorgt ervoor dat Domaine Tempier de juiste ‘savoir faire’ heeft, passend binnen de grote traditie en stijl. Liefhebbers van deze Bandol Rose en Rouge kunnen daardoor de Domaine Tempier wijn kopen en drinken met het genot waarmee dat al jaren gebeurd.