Famille Perrin wijn kopen | Perrin wijn uit de Rhône bestellen

Al vijf generaties lang heeft de familie Perrin diverse wijngaarden verworven met de beste terroirs in de Frans-zuidelijke Rhône-vallei. Deze Franse wijngaarden worden op de zelfde manier beheerd en gevinifieerd met de zelfde gedachtes en passie als Château de Beaucastel. Bij Valkwijn hebben we een groot assortiment van ‘Famille Perrin’ en ontdekt u het prachtige van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende bekende appellaties in de Rhône zoals Cairanne, Vinsobres, Gigondas, Vacqueyras, en Rasteau. Famille Perrin wijn draait om het perfectioneren van de authenticieit van het terroir.  U kunt Perrin wijn kopen in elke prijsklasse, klassiekere wijnstijlen en moderne wijnstijlen zijn prachtig met elkaar verbonden. 
Tonen als Foto-tabel Lijst

15 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Bekroningen voor Famille van wijnhuis Perrin 

De Duitse uitgever Meiniger Verlag heeft in de jaarlijkse Prowein international Trade Fair in Dusseldorf de wijnen van het Franse wijnhuis gelegen in de Rhône bekroont tot “Winery of the Year” tijdens de 14e editie van de Meininger Awards Excellence in Wine & Spirits.

 

Wat maakt deze Rhônewijn zo bijzonder?

 De Famille Perrin heeft meer dan een eeuw succesvolle wijnen onder haar hoede.

Voor dit wijnhuis uit de Rhonevallei hebben de druivensoorten geen geheimen meer, van noord tot zuid weet de famille er wel raad mee. Per terroir weten ze wijnen te produceren met elk hun eigenheid en karakter, van de Crozes Hermitage van Domaine Les Alexandrins tot de Cornas en via de Syrah van Côte Rôtie. Dit komt allemaal samen in de 13 traditionele variëteiten die worden gemengd tot een zeer mooie complexiteit in de wijn van Château de Beaucastel.
Door de onderscheiding van Meiniger Verlag wordt de Famille geprezen door de wijnwereld als visionair en pionier getuige de ontwikkelingen in de biiologische landbouwindustrie sinds 1953 en in de biodynamische wijnbouw sinds 1970. Het wijnhuis is ook de eerste die het aandurfde om in de VS de Rhone-variëteiten te gebruiken en ze geloofde in het inmiddels bewezen potentieel van Paso Robles uit 1989.
 perrin wijn kopen

Historie van het Franse wijnhuis

Famille Perrin zei: “De wijnen die we produceren zijn het nageslacht van een geschiedenis, familie, cultuur en geheimen die zijn doorgegeven aan vijf generaties wijnbouwers. We willen deze onderscheiding graag opdragen aan Jacques Perrin die zijn eigen ideeën volgde, soms los van die van anderen, om onze eigen identiteit te bevestigen, met het risico misschien voor een tijdje verkeerd begrepen te worden. We blijven ons in ons dagelijkse werk inspireren door de gedachten van deze man wiens favoriete citaat was: ‘Een goede wijn moet de puurst mogelijke uitdrukking zijn van de oorsprong van smaak’”
“La Vieille Ferme” was een wereldwijd succes en het heeft bijgedragen tot de erkenning van de kwalitatief hoogwaardige wijnen uit de Rhônevallei in meer dan 80 landen. Het heeft geleid tot de ontwikkeling van het wijndomein dat tot op de dag van vandaag een familiebusiness is. Inmiddels bestaat het wijnhuis uit twee generaties, de taken worden gedeeld en beslissingen worden tezamen gemaakt door de negen broers, zussen en neven. Dit alles volgende de geprezen filosofie van Jacques Perrin.
Het wijnhuis is sinds 2006 lid van de Primum Familiae Vini-vereniging. Daarnaast zijn ze verbonden met 's werelds beste wijnproducerende families.
 

Waardering Jacques Perrin

 De tweede generatie gaf Jacques Perrin een eerbetoon met de legendarische cuvée “Hommage à Jacques Perrin”. Het is de enige niet-Bordeaux Franse wijn die wordt gedistributeerd door Bordeaux negociants, naast de Premiers Crus Classés.