Finca Constancia wijn bestellen? | Finca Constancia wijn kopen

Het wijnhuis Finca Constancia – gelegen op een maar liefst 230 hectare grote wijgebied gelegen tussen de rivier de Taag en Toledo – maakt deel uit van ‘Famillie de Vino’ van Gonzalez Byass. De wijnen van Finca Constancia worden gemaakt in de geest van zijn nieuwe eigenaar, wijnmaken staat in het teken van het citaat van oprichter Gonzalez Byass in 1836: ‘ik kan geen beter bedrijf bedenken dan wijnmaken en daarom wijd ik mij leven daaraan’. De naam van het Spaanse wijnhuis uit Toledo is een waar eresaluut aan de oprichter van Gonzalez Byass, de eerste wijnkelder die bij het wijnhuis Gonzalez Byass werd aangelegd noemde de wijnmaker ‘La Constancia’.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Finca Constancia, onderdeel van Gonzalez Byass

Het Spaanse wijnhuis vond in 2001 het levenslicht in de autonome Spaanse regio Castilla la Mancha, in Otero even ten westen van de regionale hoofdstad Toledo. Rond de 200 hectare werden geselecteerd in de regio met droog klimaat, alle percelen hebben hun eigen bodemdiversiteit. De wijnranken zijn aangeplant op afzonderlijke percelen, 79 in totaal, de wijngaarden zijn ingedeeld naar bodemtype en eigen microklimaat. Op de wijngaarden worden onder andere een aantal inheemse druiven gecultiveerd, maar ook internationalen druivenrassen. De druivenrassen die op de wijngaarden van Finca Constancia groeien zijn:

  • Tempranillo
  • Cabernet Sauvignon
  • Syrah
  • Cabernet Franc
  •  Petit Verdot
  • Graciano
  • Garnacha
  • Verdejo
  • Sauvignon Blanc

Single Parcela in Spaanse wijngaarden

Per perceel wordt er gekeken naar het ‘terroir’, de klimaatomstandigheden en het bodemtype worden beoordeeld en aan de hand daarvan wordt bepaald welke druivensoort het best erbij past. Afzonderlijk wordt het wijnproduct gevinifieerd, dit zorgt voor volledige traceerbaarheid, de ‘Single Parcela’-wijn is hieruit ontstaan en worden samen met de Finca Constancia gezien als het ijkpunt van het landgoed.

Finca Constancia toegewijd partner van het milieu

Finca Constancia maakt keuze met een goed milieu als leidraad, het Spaanse wijnhuis is momenteel bezig om de wijnproductie biodynamische te laten verlopen. Werkzaamheden uitgevoerd op de wijngaarden van het wijnhuis uit Castilla la Mancha volgen de cyclus van de maan en de positie van de planeten, er wordt alleen gecomposteerd met plantaardig materiaal om de bodem te voeden. Er worden bodembedekkers geplant zodat er meer stikstof opgenomen kan worden door de bodem. Daarbij wordt lokale fauna gelokt zodat er een lokaal natuurlijk ecosysteem ontstaat wat het milieu bevorderd.

Altozano een eerbetoon aan Toledo

De basis van het wijnassortiment is het Altozano-assortiment, deze productlijn is een eerbetoon aan de nabijgelegen – zeer karakteristieke Spaanse steden – regionale hoofdstad Toledo. De wijnserie weerspiegelt de klassieke symbolen en deelden van de beroemde hoofdstad. De wijnen uit deze serie zijn verse sappen met veel fruitsmaken, het is een kennismaking met wijnen van moderne Spaanse wijnmakerij.