Markus Altenburger

Er staan geen producten vermeld onder deze categorie.

Pas 4 jaar geleden ging Markus Altenberger zonder enige ervaring aan de slag als wijnmaker in de wijngaard Schloss Halbutrn. Sinds zijn intrede heeft hij een grondige herstructurering doorgevoerd in het familiebedrijf. Markus Altenburger wijnen zijn gefocust op duurzame productie op een organische wijze. Alles wordt met de hand geplukt, en zonder commerciele gisten en enzymen. En het resultaat mag er wezen, de wijn van Markus Altenburger vertalen het uiterste van het terroir. Sinds onze leverancier het Wijndomeijn Altenburger in in haar assortiment opnam zette het meteen de toon van een gedreven, jonge, onproffesionele en daardoor experimentele wijnmaker. Met een prachtig gevoel voor natuurlijke wijnen.

Markus is vastbesloten om de internationale markt te betreden met deze prachtige wijnen uit Oostenrijk. De wijngaarde van Markus Altenburger bevinden zich vlakbij Burgenland, in het dorpje Jois. Markus Altenburger's wijnen kopen zijn cool-climate wijnen en een ware aanrader als u van pure, verfijnde en vooral natuurlijke wijnen houdt.

Een paar jaar geleden kwam tijdens de oogst van de wijnen van Markus Altenburger een wijnacadamie studente helpen. Om bij Markus Altenburger stage te lopen. Tijdens het handmatige plukken van de druiven op het wijndomein had ze genoeg tijd om Markus Atenburger persoonlijk beter te leren kennen. Deze studente heette Bernadette en leeft tegenwoordig onder de naam Bernadette Altenburger, ze ging niet meer weg bij Markus. Markus en Bernadette hebben in 2018 een zoontje gekregen.