Martin Codax-wijn bestellen? Bestel eenvoudig bij Valkwijn.nl

Bijzonder wijnhuis uit Spanje. Martín Códax is een uitzonderlijk wijnhuis uit Spanje, net boven de grens met Portugal. In het opmerkelijke gebied Galicië, onderdeel van Rias Baixas bevindt zich Martin Codex. In 1986 werd hier door verschillende lokale wijnboeren het wijnhuis Rias Baixas opgericht.


Het oorspronkelijke doel van Martín Códax was om het wijngebied op de kaart te zetten. In zeer korte tijd is dat geluk. Binnen 2 jaar was Rias Baixas zelfs al een D.O. (dus een beschermd herkomstgebied met eigen kwaliteitseisen). Het werk van Martín Códax wierp zijn vruchten af.

Wist u trouwens dat de naam Martín Códax een verwijzing is naar de lokale troubadour uit de Middeleeuwen die furore maakte in Galicië?

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijngaarden in de Albariño streek

Martín Códax bezit 240 hectare wijngaarden, verdeeld over 1400 losse stukken land en is sinds 1968 bekend onder de wijnboeren binnen de Rias Baixax streek. Gespecialiseerd in witte wijnen, die geproduceerd zijn met de Albariño druif, is Martín Códax de laatste twintig jaar een van de leidende wijnbedrijven van binnen deze regio. De Albariño druiven die gebruikt worden voor de wijnen worden uitsluitend geoogst uit de eigen Martín Códax wijngaarden om de kwaliteit van de druiven te garanderen, wat dit wijnhuis weer onderscheid van andere in deze regio.

 

Voorloper in Rias Baixax kwaliteit

Om controle op de kwaliteit te behouden is Martín Códax gesplit in een productiebedrijf wat alle wijngaarden overziet en een verkoopbedrijf. Daarnaast is het grote succes van dit wijnhuis te danken aan de wijnmakers, waaronder wijnmaker Luciano Amoedo Rodino, een autoriteit op zijn vakgebied die ook aan de basis stond van het verwerven van de D.O. "Rías Baixas" in 1988. Dank zij een recent nieuwe installatie van wijnproductie in gebruik genomen, die ervoor zorgt dat deze bijzondere wijnen nog beter worden, omdat de ongeëvenaarde Albariño druif nog beter tot zijn recht komt.