Pacheca port en wijn kopen bij Valkwijn.nl

De wijnen van Quinta da Pacheca zijn relatief nieuw bij Valkwijn. Pacheca importeren wij zelf sinds 2019. Pacheca wijn is een van de eerste die bottelde onder een eigen label en daarmee wellicht wel een van de bekendste Portugese Douro portwijnhuizen. 

Sinds 1738 wordt Pacheca's vermeld in documenten van de Douro wijnen toen het nog in handen was van D. Mariana Pacheco Pereira. De port en wijnen van Quinta de Pacheca-profiteren erg van de Douro vallei, die tegenwoordig op de Unesco Erfoed lijst is genoteerd.

Pacheca is ontstaan door passie en kennis. Wilt u Pacheca port kopen? Dan kunt u altijd bij Valkwijn terecht. We hebben een groot assortiment Pacheca wijnen voor u geselecteerd en deze portwijnen worden rechtstreeks geimporteerd vanuit Portugal.

Tonen als Foto-tabel Lijst

19 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Slapen in Porto bij wijnhuis Quinta da Pacheca-wijntonnen

In deze prachtige Douro Vallei kun je ook overnachten bij Quinta da Pacheca, ze hebben van hun wijnvaten prachtige hotelkamers gecreert op het mooie landschap Een bijna perfecte en romantische omgeveing die contact met de natuur, de wijnvelden, en de prachtige douro-wijnstreek combineren. 

De geschiedenis Pacheca Port

De gescheidenis van de Pacheca Port gaat terug tot wel 1551, toen het eigenlijk nog een paar wijnstokken waren die bij de kloosters van Salzedas en St. João behoorden. In April 1748 staat er iets geschreven over het landgoed omschreven als “Pacheca”. Eigenlijk de vrouwelijke versie van de famillienaam “Pechaco” Dit komt omdat Da Mariana ‘Pacheco’ Pereira de eigenaar is is die voor het pand zorgde.

 
De productie van de Port van Pacheca van Douro DOC- en portwijnen

Door de circa 75 hectare eigen wijngaarden die geplant zijn in het door UNESCO in 2001 geclassificeerde Humanity World Heritage geeft Pacheca wel aan altijd gefocust te zijn op de productie van Douro DOC- en portwijnen met een uitzonderlijk hoge kwaliteit.


In 1977 begon de commercialisering van DOC-wijnen met de merken Quinta da Pacheca en Quinta de Vale Abraão, welke wijngaarden nog steeds tot Quinta da Pacheca behoren, onder leiding van de pionier D. Eduardo Mendia Freire de Serpa Pimen - tel die als eerste in Portugal witte wijnen produceerde van Sauvignon Blanc, Riesling en Gewurztraminer. 


Met zijn ongeëvenaarde bijzonderheid is Quinta da Pacheca uitgegroeid tot een van de meest bezochte landgoederen in de Douro-regio en is het achtereenvolgens bekroond in het wijntoerisme, een voorbeeld hiervan is de prestigieuze onderscheiding van Best of Wine Tourism * in verschillende modaliteiten en in zijn beroemde wijnen die de meest onderscheiden prijzen hebben ontvangen.