Pere Ventura Cava Kopen

De fantastische cava's van Pere Ventura worden al jaren lang geschonken in alle Valk Exclusief hotels. (Pere Ventura Cava Primer Brut Reserva) De cava's van dit wijnhuis staan vooral bekend om hoge kwaliteit en prestige. Pere Ventura is een familiebedrijf gevestigd in het mooie Catalonië en streeft elke dag opnieuw naar uitmuntendheid in zowel de wijnmakerij als de mousserende wijnen. 

Het uitgangspunt van het wijnbedrijf is om trouw te blijven aan zijn principes, aan zijn verkoopverplichtingen en om te voldoen aan al zijn taken en zakelijke uitdagingen die de eenentwintigste eeuw op het spel zet.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Sant Sadurni d’Anoia, Spanje

In dit mooie plaatsje wat maar 35 km ten Zuidwesten van Barcelona ligt werd in 1961 Pere Vetura geboren. Een echte spanjaard in een ondermingsgezin dat tussen de wijnen en cava's opgroeiden. Door de geboortenstreek Penedés werd zijn karakter gevormd en stond hij net als zijn overgrootvader samen cava's te produceren op de ''método tradicional'' manier. 

in 1992 richtte Pere Ventura zijn eigen wijngaard op, ook wel bekend als Pere Ventura. Pere was vastbesloten en klaar om elegante en kwaliteit cava's te produceren waar zijn familie trots op kon zijn. Samen met zijn overgrootvader Manuel Montserrat Font werkten ze samen net als in 1972 aan de eerste flessen cava's. 

Wijngaard Penedès, Pere Ventura

Duizenden flessen cava's rijpen diep onder de grond van wijnhuis Pere Ventura. Dit wijnhuis heeft veel respect voor traditie en natuur. Alle wijnen worden op een duurzame wijze geproduceerd met alleen organische stoffen. 

Uit de regio Penedès komt maar liefst 90% mousserende wijnen. Penedès is een wijngebied met een mild en warm klimaat. De verschillende hoogtes van de wijngaarden en de Middellandse Zee zorgen voor verschillende microklimaten.

Penedès Maritim heeft bijvoorbeeld een mildere smaak. Dit komt door de ligging vlakbij de zee. Penedès Superior is meer gerelateerd aan neerslag en heeft een groter verschil tussen maximum- en minimumtemperaturen. De grond bestaat hier voornamelijk uit krijt en kalksteen. Penedès Central is een combinatie van de vorige twee. Veel van deze grond is klei. De verschillen in klimaat en grond maken de druiven verschillemd en zorgen op den duur voor de smaak van de cava.