Poliziano wijn bestellen? | Poliziano wijn kopen

Op 30 juni 1961 verwierf Dino Carletti 22 hectare aan Poliziano in het nabijgelegen Montepulciano. De wijnstokken zijn hier aangeplant volgens het Vite Maritate-systeem, dat verwant is aan de historische traditie van "Mezzadria". In 1962 tot 1980 was de totale oppervlakte aan wijngaarden 50 hectare en de plantdichtheid 3.300 planten per hectare. De geteelde wijnstokken zijn Prugnolo Gentile of Montepulciano variëteiten van sauvignon-druiven. Poliziano's naam is een eerbetoon aan de humanistische dichter Angelo degli Ambrogini (1454-1494), bijgenaamd "Angelo Poliziano".

In 1980 nam Federico Carletti, zoon van Dino, na zijn landbouwstudies de leiding van Poliziano over. Door zijn eigen druiven te bestuderen en te gebruiken ("Estate Winery"), bereikte hij onmiddellijk succes en ontstond er een filosofisch keerpunt. Door te focussen op hoogwaardige wijnbouw, innovatie maar met respect voor het milieu en de traditie, kun je door het planten van wijnstokken met een hoge dichtheid over het algemeen Vino Nobile van hoge kwaliteit bereiken.

Federico streeft naar kwaliteit en uitmuntendheid in wijnen en verbetert voortdurend zijn technologie in wijngaarden en kelders. In de jaren negentig werden internationale variëteiten aangeplant, hij koos hiervoor voor een plantdichtheid van 5.000 planten per hectare. De wijngaard ligt op een heuvel in de buurt van Montepulciano, ongeveer 350 meter boven de zeespiegel. Tijdens het aanplanten werden ook de lokale variëteit sauvignon onderzocht en verbeterd, deze druiven zijn ook wel bekend onder de naam Prugnolo Gentile.  Naast Prugnolo Gentile-druiven zijn ook de Merlot en Cabernet Sauvignon wijnstokken aangeplant.

Federico gelooft sterk in de potentie van de regio Montepulciano en heeft zich de afgelopen 20 jaar gericht op het uitwringen van de hoogste prestaties van de regio uit zijn wijnen.  Dit zodat Poliziano zijn traditie en authenticiteit kunnen uiten. Om dit doel te bereiken zet Federico zich in voor het produceren van de prestigieuze "cru's ".  Francesco en Maria Stella zijn vandaag de dag nog steeds onmisbare adviseurs voor hun vader Federico, ze staan ​​altijd klaar om huidige en toekomstige uitdagingen uit te leggen en aan te gaan, waardoor de passie van de familie voor wijn en territorium kan blijven bestaan.

Hedendaags is de familie in bezit van meer dan 170 hectare aan wijngaarden. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Poliziano wijnen

Het eerste productiejaar van Vino Nobile di Montepulciano dateert van 1968, dat van Asinone van 1983 en dat van de "nieuwe" Le Caggiole van 2015. Met de tijd hebben zij alle technieken geleerd, ontwikkeld en verfijnd om de kwaliteit te verhogen en de typiciteit van de producten te waarborgen

In de afgelopen jaren zijn er ecologisch en pedologisch onderzoeken uitgevoerd in alle poliziano gebieden, dit heeft hen in staat gesteld om met meer diepgang de originaliteit van de CRUs, Asinone en Le Caggiole, te begrijpen. Beide wijnen worden geproduceerd op bodems van Plioceen mariene oorsprong (Zancleans Piacenzisch) met verschillende percentages klei en zand, wat de hoge kwaliteit en het typische karakter van deze producten perfect weerspiegelt.

Door deze studies uit te breiden, is de familie nu bezig met het categoriseren van andere percelen met bodems van pleistocene oorsprong (d.w.z. het gebied van Valiano) die hen in staat stellen in de toekomst en na zijn gebruikelijke ritueel van controle, nieuwe single vineyards te creëren.

De zojuist genoemde studies zijn van groot belang, deze gebieden bevestigen namelijk dat het grote invloed heeft op de organoleptische manifestaties van de wijnen, en de heropleving van de Le Caggiole is hier strikt mee verbonden.

Poliziano wijndruiven         

Poliziano heeft prachtige druiven denk aan Prugnole gentile (Sauvignon ), Colorino, Canaiolo en Merlot.

Poliziano Vino Nobile Asinone/ DOCG 

De beroemde Asinone word gemaakt van Sauvignon druiven en word verbouwd op 350 meter hoogte van het mooie stadje Montepulciano. Het is een houtgerijpte wijn met een diepe donkere paarse kleur. Heeft nuances van kersen, vanille, leer en eik. De animo van de wijn is roodfruit, pruim, beetje tabak en zoethout.

Poliziano Vino Nobile Di Montepulciano/ DOCG

Dieprode wijn, met een mooie complexe geur van donker fruit en vanille. De smaak van deze wijn is vol met hints van zwart fruit en vanille. De wijn is samengesteld uit 85% Prugnolo gentile (Sauvignon ) en 15% Colorino, Canaiolo en Merlot druiven.

Poliziano Chianti/ DOCG

Het is een 100% Sauvignon wijn. In de neus een aangename geur van rood fruit met het accent van frambozen en kersen. Doet het goed bij Anti-pasti, pasta’s, lichte vleessoorten en kaas.

Poliziano Vino Nobile Morellino Di Scansano/ DOCG

In de geur heeft deze wijn indrukken van Vanille, kersenfruit en een lichte peperigheid.
Het is een mooie wijn met elegantie en frisheid. De smaak van de wijn is sappig en fris van kersen. Ook heeft de wijn fijne zuren en wat tannimes. Het is mooie combinatie van 85% Sauvignon met 15% Ciliegiolo .