Simonsig wijnen kopen
Wijngebied Stellenbosch in het mooie Zuif-Afrika is de plek waar een prachitge historie van wijnindustrie Simonsig Wine Estate heeft afgespeeld, in combinatie met familie Malan. De verbinding van familie Malan en Stellenbosch heeft ons een uitmuntend wijnhuis opgeleverd met schitterende wijnen en Champagnes. Eén van deze schitterende Champagnes is de Kaapse Vonkel.
De eerste Kaapse vonkel werd geproduceerd door Frans Malan in Stellenbosch, zuid-Afrika. Hij produceerde de Vonkel-wijn met de Cap Classique methode, gemaakt in de klassieke stijl van fermentatie. Frans Malan is ook medeoprichter van de Stellenbosch-wijnroute, dit was toendertijd een échte primeur. Tegenwoordig is Simonsig Wine Estate onder leiding van de 3e Malan-generatie, Francois-Jacques, Christelle en Michael Malan.
Wijnlandschap Simonsig
Wijnhuis Simonsig heeft zijn uitmuntendheid, unieke en gevarieerde terroir te danken aan de waarden en drijvende kracht van familie Malen. De familie is van menig dat het wijnaanbod een geschenk is van de natuur.
Het wijngoed is onstaant doordat Frans Malen al een eeuwige tijd op de boerderij van zijn schoonvader werkten. In 1953 besloot Frans om de boerderij om te toveren tot een echte wijnboerderij. Na mate de tijd verstreek en Frans meer succes kreeg kocht hij een extra landgoed erbij. Dit landgoed noemde hij Simonsig. Het prachtige wijnlandgoed heeft de naam te danken aan de Simonsigberg, het landgoed kijkt hier namelijk op uit.
Stellenbosch ligt in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. De wijngaarden liggen in de nabijheid van de Atlantische oceaan en brengt hierdoor de wijngaarden een koele zwoele middagbires. Deze bries zorgd ervoor dat de druiven na een warme zomerdag lekker afkoelen. De variatie tussen warme zonnige dagen en koele wind geeft de druiven tijdens het gehele rijpingsproces de gelegeheid om de complexiteit van smaken te behouden en goed door te ontwikkelen.
Totaal bestaat de Zuid-Afrikaanse wijngaarden uit 214 hectare. Hier worden klassieke druivensoorten zoals Chenin Blanc, Chardonnay, Pinotage, Shiraz, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir verbouwd.
Simonsig wijnen
Frans Malan was ondernemer en pionier in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie. Frans was de persoon die in Zuid-Afrika de koude fermatiekelder introduceerden. Door deze kelder gaat de kwaliteit van de wijn omhoog. In 1688 bottelde Frans zijn eerste wijn op deze manier. De betreffende wijn was de overheerlijke Chenin Blanc.