Domaine Yves Cuilleron wijn kopen?

Yves Cuilleron is een échte familie van wijnmakers, al 3 generaties lang. Domaine Cuilleron werd opgericht in 1920 en in 1987 is het bedrijf via zijn grootvader en oom in de handen van Yves gekomen. Met zijn partner François Villard is hij inmiddels één van de grootste virtuozen in de noordelijke Rhône. Wine Spectator noemt hem de aanvoerder van een nieuwe generatie wijnmakers in de Condrieu. Het grootste wijngebied van de familie Cuilleron ligt in en rond Chavanay. De Cuillerons bezitten meer dan 59 hectare verspreid over Saint Joseph (Rouge), Saint Joseph (Blanc), Côte-Rôtie en Condrieu.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wat maakt de wijn van Yves Cuilleron zo speciaal?

Yves houdt zich vast aan zijn slagzin; ‘’pluk alleen de rijpste druiven.’’ Wijnmaker Yves staat bekend als een echte bourgondiër. Goed eten en 'Les Vins Gourmand' (gulzige wijnen) drinken doet Yves graag. Deze levenstijl proef je ook terug in de Cave Yves Cuilleron wijnen. Deze worden '100% maison' gemaakt.

 

Een bijzondere stijl

De echte Cuilleron stijl wordt altijd streng bewaakt door Yves. Niks staat bij hem vast, hij werk vaak juist op gevoel, waar zijn ervaring dan een grote rol speelt. Zelden blend hij druiven van de verschillende percelen, alleen als er genoeg eigenschappen zijn die bij elkaar passen.

Yves kiest zijn eigen weg en is minder geïnteresseerd in trends. Zo werkt hij volgens zijn eigen filosofie gericht op het verkrijgen van gezonde druiven, niet conventieel, niet organisch en niet bio-dynamisch. Observatie is hierbij altijd belangrijk om op tijd in te kunnen grijpen. Al ruim 20 jaar duurzaam werk volgens la lutte raisonnée; een bedachtzame manier van wijnmaken zonder pesticiden en zonder kunstmest. In plaats van de hedendaags veel gebruikte stalen tanks gebruikt hij authentieke foeders en barriques met natuurlijke gisten.

 

De Cuilleron-wijnen van Yves

De wijnstreek van Cave Yves Cuilleron wordt doorkruist door de Rhône rivier. Deze rivier loopt door Zwitserland en Frankrijk en mond uit in de Middellandse zee en geeft de wijngaard haar unieke smaak.

 

Een overzicht van de Domaine Yves Cuilleron wijnen in ons assortiment:

 

  • Viognier d'A Coté | Een heerlijke aperitief wijn, ideaal voor bij een lichte maaltijd.
  • Roussanne d'A Coté | Een krachtige en tegelijk subtiele wijn met zachte zuren en een mooie diepgang.
  • Marsanne | Een heel bijzondere landwijn met aangename geuren en een volle ronde smaak.
  • Saint-Joseph Le Lombard | Deze wijn is wat mollig en heeft veel kracht. Hij heeft diepte en intensiteit maar is ook is erg breed en complex.
  • Condrieu la Petite Coté | Deze wijn is smakelijk en sappig, intens en uitgebalanceerd.