Château Haut Brion Rouge 2009

Château Haut Brion Rouge 2009 2009

Bordeaux

€999,00
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Gratis afhalen in onze wijnhandel
  • Meer dan 100 wijnhuizen
Specificaties
SKU
509885
Sluiting
Kurk
Land
Frankrijk
Lekker bij
Rundvlees, Varkensvlees, Stoofvlees, Pasta met tomatensaus, Wild, Lamsvlees, Tapas, BBQ, Risotto, Aziatisch pittig, Gegrilde groente
Druif
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Streek
Bordeaux - Pessac-Léognan
Te severen
16 - 18°C
Type
Rood
Soort
Wijn
Inhoud
0,75L
Jaar
2009
Productomschrijving

Château Haut Brion, 1e Grand Cru Classé 1855

De wijngaard bestaat uit een grindbank die volgens deskundigen overeenkomsten vertoont met die van Ch. Latour in Pauillac. Deze voor de wijnbouw voortreffelijke bodem levert een uitstekende rode wijn- die als enige niet Médoc werd opgenomen in de classificatie van 1855 en de zeldzame status van 1e Grand Cru Classé heeft.

In de diepe geconcentreerde smaak proeft men gekaramelliseerde vruchten, cacaopoeder, verse toast, zacht eikenhout en dat alles op heel harmonieuze wijze. Bijna vanzelfsprekend gebruikt Haut Brion 100 % nieuwe vaten. De wijn heeft een bijzonder verfijnde textuur die zijn gelijke nauwelijks kent waardoor menig wijnliefhebber Haut Brion als één debeste van de vijf premiers kwalificeert.

Robert M. Parker, Jr., The Wine Advocate:
"What a blockbuster effort! Atypically powerful, one day, the 2009 Haut-Brion may be considered to be the 21st century version of the 1959. It is an extraordinarily complex, concentrated effort made from a blend of 46% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon and 14% Cabernet Franc with the highest alcohol ever achieved at this estate, 14.3%. Even richer than the perfect 1989, with similar technical numbers although slightly higher extract and alcohol, it offers up a sensational perfume of subtle burning embers, unsmoked cigar tobacco, charcoal, black raspberries, wet gravel, plums, figs and blueberries. There is so much going on in the aromatics that one almost hesitates to stop smelling it. However, when it hits the palate, it is hardly a letdown. This unctuously textured, full-bodied 2009 possesses low acidity along with stunning extract and remarkable clarity for a wine with a pH close to 4.0. The good news is that there are 10,500 cases of the 2009, one of the most compelling examples of Haut-Brion ever made. It requires a decade of cellaring and should last a half century or more. Readers who have loved the complexity of Haut-Brion should be prepared for a bigger, richer, more massive wine, but one that does not lose any of its prodigious aromatic attractions."