Château Haut Brion Rouge 2010

Château Haut Brion Rouge 2010 2010

Bordeaux

Waardering: Robert Parker 99
€1 175,00
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Gratis afhalen in onze wijnhandel
  • Meer dan 100 wijnhuizen
Specificaties
SKU
509886
Sluiting
Kurk
Land
Frankrijk
Lekker bij
Rundvlees, Varkensvlees, Stoofvlees, Pasta met tomatensaus, Wild, Lamsvlees, Tapas, BBQ, Risotto, Aziatisch pittig, Gegrilde groente
Druif
Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Streek
Bordeaux - Pessac-Léognan
Te severen
16 - 18°C
Type
Rood
Soort
Wijn
Inhoud
0,75L
Jaar
2010
Productomschrijving

Château Haut Brion, 1e Grand Cru Classé 1855

De wijngaard bestaat uit een grindbank die volgens deskundigen overeenkomsten vertoont met die van Ch. Latour in Pauillac. Deze voor de wijnbouw voortreffelijke bodem levert een uitstekende rode wijn die als enige niet Médoc werd opgenomen in de classificatie van 1855 en de zeldzame status van 1e Grand Cru Classé heeft.

In de diepe geconcentreerde smaak proeft men gekaramelliseerde vruchten, cacaopoeder, verse toast, zacht eikenhout en dat alles op heel harmonieuze wijze. Bijna vanzelfsprekend gebruikt Haut Brion 100 % nieuwe vaten. De wijn heeft een bijzonder verfijnde textuur die zijn gelijke nauwelijks kent waardoor menig wijnliefhebber Haut Brion als één van beste van de vijf premiers kwalificeert.

Robert M. Parker, Jr., The Wine Advocate:
"Following a harvest that finished on October 10, Haut-Brion produced a 2010 that should turn out to be one of its all-time greats ... an amazing feat given what they have accomplished over recent vintages. A blend of 57% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot and the rest Cabernet Franc that came in at 14.6% alcohol, the 2010 boasts an opaque purple color as well as a gorgeous perfume of scorched earth/burning embers, blueberries, black currant liqueur and crushed rocks. Full and opulent with nobility, finesse, purity and elegance, this amazing effort possesses extraordinary levels of extract as well as formidable, but sweet, well-integrated tannins. It requires 8-10 years of cellaring and should drink well for 50+ years."