Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria

Donnafugata Ben Ryé Passito di Pantelleria 2018

Donnafugata

De Ben Ryé-wijn heeft een buitengewoon rijk boeket, met uitstekende aroma’s van abrikozen en gekonfijte sinaasappelschil. Deze wijn heeft delicate smaken van het typische struikgewas rondom de Middellandse Zee: maquis. De smaak is zeer fris en int
€31,95
Toevoegen aan winkelmandje... Het artikel is toegevoegd
  • Klanten beoordelen ons met een 9,5
  • Gratis afhalen in onze wijnhandel
  • Meer dan 100 wijnhuizen
Specificaties
SKU
181123
Alcohol
14,5%
Sluiting
Kurk
Land
Italië
Kenmerken
Bewaarwijn
Lekker bij
Dessert, Geitenkaas, Kaas, Kaasplank
Druif
Muscat
Lagering
100% Roestvrijstalen vat
Streek
Sicilië
Te severen
12 - 14°C
Type
Wit
Soort
Wijn
Inhoud
0,375L
Jaar
2018
Productomschrijving

Wat zijn goede wijn-spijs-combinaties met deze Ben Ryé wijn?

Deze wijn is goed te combineren met droog gebak, chocolade met jam of ricottataarten. Probeer ook met blauwe kaas. De wijn is buitengewoon goed op zichzelf er is goed mee te mediteren of goed over te filosoferen.

Wist u dat de Zibibbo-druif eigenlijk dezelfde druif is als Muscat? Dat is de typische zoete wijn-druif, veel gebruikt voor dessertwijnen, zoals deze wijn.

Hoe wordt de Ben Ryé-Passito di Pantelleria gemaakt?

De druiven worden handmatig geoogst en in kratten geplaatst. Tijdens de oogst vindt er al een zorgvuldige selectie plaats van de druiven. De Zibibbo-druiven worden eerst in de zon te drogen gelegd, daardoor krijgen ze meer concentratie en zoetheid. De oogst van Zibibbo bij Donnafugata duurt tradiotioneel ongeveer 4 weken. Daarna worden de wijnen een maand gevinificeerd. Na de vinificatie rijpt de wijn 8 maanden op roestvrijstalen vaten en daarna ten minste 12 maanden op fles.

Wat betekent Pantelleria in de naam?

Patelleria is een klein vulkanisch eilandje tussen Sicilië en Afrika. In 1989 is Donnafugata begonnen met het produceren van wijn op dit eiland. De naam verwijst dus naar de herkomst van deze Ben Ryé-wijn. De wijngaarden liggen op terrassen die gemarkeerd worden met lavastenen muren. De wijnbouwtraditie van Pantelleria is gekwalificeerd Unesco Werelderfgoed. Deze wijnbouwtraditie vraagt om veel arbeidskrachten, want ook de terras-muren worden onderhouden door de werknemers bij Donnafugata.