Baron de L.

1 producten

Baron de Ladoucette wordt geprezen voor het produceren van wereldtop Sauvignon Blancs met buitengewone finesse. De wijnen van 'de L.' worden vaak ook gezien als voorbeeld in Frankrijk, met een reputatie van elagantie, complexiteit en kwaliteit. In 1972 nam Baron Patrick de Ladoucette het stokje over en concentreerde hij zich op de wijnproductie, met de nadruk op het belang en de diversiteit van zijn domeinwijngaarden.

Geschiedenis van Baron-de-L.

Sinds eind 18e eeuw, bezit familie Comte Lafond het grootste en de meest beroemde wijngaard in de Puilly regio. Het wijnhuis zelf, Château du Nozet, is een wonderschoon kasteel naast de wijngaard van maar liefst 165 hectare. Het originele wijnhuis van Domaine de Ladoucette heeft veel geschiedenis, in 1787 kocht de familie het kasteel en het land van de dochter van de toenmallige Franse koning Louis XV.

Ontwikkeling

Baron de L. heeft de sinds 1970 de armen gespreid. Ook in de Sancerre, Chablis, Vouvray en Chinon regio heeft het bedrijf nu grond. Dit zorgt er voor dat Baron nu tot meer verschillende druiven beschikt, omdat elke regio nét iets anders is. Je kunt deze regio's vaak ook terugvinden in de naam van de wijn die je koopt. Later is de L. ook de grens over gegaan, op zoek naar andere regio's om wijn in te produceren, zo kwamen ze uit in Zwitserland.