Baron de Ley

6 producten

In 1985 besloten drie grote Spaanse wijnproducenten uit de Rioja om samen een nieuw Spaans wijnhuis te starten. Een single-estate bodega waar de bekende druiven zoals o.a Tempranllo, Cabernet Sauvignon en Garnacha van eigen bodem uit de Rioja zouden komen. Een uniek begrip in de Rioja waar bijna alle wijnhuizen afhankelijk zijn van de spaanse lokale druiventelers.

Baron de Ley

Ze begonnen met  80 hectare aan te planten met de Rioja's bekende druiven. Hiermee werd Barón de Ley niet meer onderworpen aan de prijsschommelingen op de druivenmarkt in Spanje en kon Baron de Ley zelf zijn kwaliteit verhogen. 

Het wijndomein Baron de Ley Rioja

Op bovenstaande foto ziet u het wijndomein van Barón de  Ley Rioja, de bel in de voortuin van dit gerestaureerde religieuze monument werd onderdeel van het logo van Baron de Ley. Baron is een leuke verwijzing naar de wijnbedrijven in Spanje en de Rioja die zich over t algemeen Marques noemen. Voor de productie van Barón de Ley's druiven werd een nieuwe, moderne wijnkelder gebouwd en in 1990 werden de eerste wijnen in Spanje door Baron de Ley gepresenteerd.

Baron de Ley uit Rioja

Venieuwend en kenmerkend aan Barón de Ley is het doel om wijnen te produceren waar het prachtige terroir wat de Rioja te bieden heeft mooi tot zijn recht kan komen. Veel Spaanse en wijnhuizen in de Rioja blenden (mengen) hun druiven uit verschillende regio's waardoor dit verloren gaat.

De Baron de ley Rioja Reserva is toch wel de bekendste wijn van Barón de Ley Rioja, welke je op vele wijnkaarten terug zult vinden.

Spaanse topwijnen van Barón de Ley's Rioja's

Ook kwam bij Barón de Ley Rioja veel meer aandacht voor structuur, kleur en fruitaroma’s in de wijnen want Rioja moest meer kunnen bieden dan ongecompliceerde wijnen waarin vooral de smaak van eikenhout dominant is.

Baron de ley kopen is populair

Oorspronkelijk vonden die Rioja’s vooral hun weg naar Spaanse restaurants en wijnspeciaalzaken, maar toen de internationale aandacht was geboren, oversteeg de vraag naar wijnen van Barón de Ley het aanbod.

Het succes van Baron de Ley

Het succes van Barón de ley's wijnen maakte verdere uitbreiding onvermijdelijk en eind jaren negentig was de uitbouw van Baron's de Ley's bodega een feit. Kortom: wilt u een mooie Rioja kopen? Dan zit u met Barón de Ley wijnen uit de Rioja altijd goed.