D'Arenberg wijn kopen

Wijnhuis D’Arenberg heeft al een lange voorgeschiedenis. De eerste generatie Osborn onder leiding van Joseph Osborn kocht al in 1912 zijn 78 hectare Milton wijngaarden in het Australische gebied McLaren Vale.
Het familiebedrijf D’Arenberg scoort hoge ogen met haar wijnen, deze wijnen van druiven van schiereiland Fleurieu en de heuvel in de Zuid-Australische regio nabij Adelaide, behoren tot de top 10 Australische wijnen.

Rode streep – Handelsmerk D’Arenberg

Vanaf 1959 is de wijnfles van Australische wijnhuis al herkenbaar, de rode streep die verticaal op het etiket staat, is een waar herkenningspunt voor deze heerlijke McLaren Vale-wijnen dat tot nog toe altijd het wijnetiket versiert.
Ander herkenningspunt voor D’Arenberg-producten zijn de opmerkelijke namen die de wijnproducten hebben zoals Dead Arm Shiraz, Olive Grove Chardonnay, Spider Rousanne. Alle verscheidene druivensoorten die verbouwd, zoals de Grenache, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Mourvèdre en Tempranillo voor rode wijnen en Chambourcin, Riesling, Chardonnay, Viognier, Marsanne, Sauvignon Blanc, Roussanne voor witte wijnen, hebben een kenmerkende naam meegekregen van familie Osborn.

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijnfamilie Osborn

De eerste generatie Osborn streek neer in Australische heuvels ten noorden van Bellevue en Gloucester, wat tegenwoordig bekend staat als McLaren Vale. De wijngaarden groeide uit tot 78 hectare. In het jaar 1928 werd ook de nieuwe wijnkelder van de wijnproducten in gebruik genomen, tot die tijd werden de druiven naar andere wijnhuizen gebracht om de wijn ervan te maken.

Chester Osborn – de huidige generatie

Joseph's zoon Frank werd de tweede generatie die het familiebedrijf overnam, Frank Osborn stopte zijn opleiding tot dokter en werd 2de generatie wijnboer.
De Zoon van Frank, Francis (d'Arry), kwam in 1943 het bedrijf binnen, eerst om te helpen, vanaf 1957 kreeg deze telg van de wijnfamilie het heft in handen. Francis d'Arry liet het bedrijf in de jaren 60 en 70 uitgroeien met prijzen op nationale en internationale wijnconcours.
Chester de zoon van Francis genoot een echte wijnopleiding, hij sudeeerde wijnkunde aan de Roseworthy College. Daarna volgde stage bij wijnproducenten in Australië en Europa, aldaar leerde hij het vak wijnmaken. In 1984 werd Chef wijnmaker bij D’Arenberg, direct investeerde hij in nieuwe stalen tanks, houten vaten en de moderste installaties.

Wine Company of the Year

D’Arenberg won in 2008 de prestigieuse “Wine Company of the Year” award.

Biologische wijnbouw

Wijnhuis D’Arenberg is nu in conversie van de ouderwetse manier van wijnbouw richting de nieuwerwetse Biologische wijnbouw.