Domaine Barraud Bourgogne wijn kopen

Domaine Barraud ligt tussen de imposante kalkmasieven aan de voet van de rots van Vergisson, Domaine Barraud is een echt familiebedrijf en de passie voor wijnmaken wordt van generatie op generatie doorgegeven.

Naaste de wijnpassie is de kennis over wijnmaken en kennis over de unieke terroir generatieslang doorgegeven binnen wijnhuis Barraud. Het familiemotto is altijd geweest “Working well saves time”. Met dit gedachtegoed heeft het domaine zich altijd weten te vernieuwen zonder de basis te verliezen.

De wijngeschiedenis van de wijnfamilie Barraud begon in 1905. Jean-Marie Barraud was een een slim man, goed geletterd en uitstekende rekenkundige kwaliteiten gaven hem het vertrouwen om aandeelhouder te worden van diverse bedrijven. Het stabiele inkomen uit deze aandelen gaven hem de mogelijkheid om te investeren in de zijn woonplaats Vergisson, in 1912 kocht hij de eerste percelen van Domaine Barraud.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijnfilosofie van Domaine Barraud

Met de unieke wijnfilosofie sloot Domaine Barraud zich aan bij de AVBS, een vereniging van 29 ambachtelijke wijnmakers van Zuid-Bourgondië opgericht in januari 2004.

De vereniging uit de Bourgogne zet zich in om een landelijk unieke erfgoed te behouden. De groep wijnmakers streeft het karakter en richtlijnen van de lokale wijnen vangen en ontwikkeld het wijngebied op de meest oprechte en vertrouwde manier, passend bij het terroir.

Maconnais, uitzonderlijke regio

Een uitzonderlijke wijnregio, in het hart hiervan is Maconnais van uitzondelijke klasse met unieke wijnen.

De meest voorkomende druif is de Chardonnay-druif, de varieteit is drukt met zijn rijke aromatische karakter zijn stempel op alle terroirs. Domaine Barraud werkt op een ambachtelijke manier, met respect voor de druiven, de aarde en zijn erfgoed, de wortels diep verankerd in het wijngebied.

Terroir van het Bourgondische wijnhuis

Domaine Barraud is gelegen tussen de karakteristieke rotsen van Solutré en Vergisson en ligt in een “Grand Site de France”, classificatie voor mooie dorpen en Frankrijk.

Er zijn drie belangrijke bodemsoorten te onderscheiden in deze Franse regio: kalkhellingen, kalksteen en kleibodem. Elke grondsoort benodigd een ander soort bijzondere aandacht en druiventeelt.Domaine Barraud weet altijd het terroir te behouden zodat het altijd garant blijft staan voor zijn diversiteit en rijkdom in de wijnen.