José Pariente wijn uit de Rueda kopen?

Het wijnhuis dat in 2000 opgericht werd door twee vriendinnen liggen in het hart van Rueda Appellatie. De grond gelgen op een hoogvlakte van 750 meter boven zeeniveau is vlak en steenachtig, het is zeer onderhevig aan een hard landklimaat. Er heersen op de vlakte perfecte omstandigheden voor het maken van uitstekende Verdejo-wijnen, de topwijnen van José Pariente zijn hier het sprekende voorbeeld van.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Ontstaansgeschiedenis van wijnhuis José Pariente

Vriendinnen Victoria “Marivi” Pariente en Victoria “Viki” Benavides begonnen het domein in de Reuda onder de naam “Dos Victorias”. Victoria Pariente maakte in de beginjaren een prachtige Rueda, haar vriendin Victoria Benavides was de wijnmaker uit de Toro, het gebied tussen Madrid en de rivier de Duero.

Na zeven jaar samen wijnmaken gingen de twee Victoria’s hun eigen weg. Victoria Pariente ging verder met wijnhuis José Pariente en Viki Benavides bleef bij de bodega in San Roman de Hornija onder de naam Elías Mora.

Als eerbetoon vernoemde de 2 vrouwen hun domeinen naar de mannen die de grondleggers en eigenaren waren van de oude wijnstokken waarmee zij nu werken.

José Pariente, de vader van Victoria Pariente, overleden in 1997, heeft zijn leven lang de oude wijnstokken van de Verdejo verzorgd en doorgegeven aan de volgende generaties. Onderhand staat de Bodega, gebouwd in 2008 in La Seca, onder leiding van Victoria Pariente en haar dochter Martina Prieto Pariente, de zoon van Victoria is tegenwoordig ook onderdeel van het bedrijf, hij is verantwoordelijk voor de export van de wijnen. Inmiddels is José Pariente uitgegroeid tot één van de meest fameuze wijnen uit Rueda.

 

José Pariente en de Verdejodruif

De wijngarden van José Pariente omvatten 65 hectare wijnstokken, hiervan is 60 hectare van de Verdejo-druif. Daarmee is het veruit de belangrijkste druif van dit domein. De wijndruif is een inheems Spaans witte druivenras en een van de beste van Spanje. Oorspronkelijk afkomstig uit Noord Afrika, maar al sinds de 11e eeuw dé druif voor de Rueda.

Verdejo wijnen staan bekend om zijn aromatische karakter, zachte wijn met tonen van tropisch fruit, rijpe appel, perzik en citrus. De druif heeft een ruwe schil die bescherming biedt tegen het extreme klimaat van dit gebied en is relatief een kleine druif. De Verdejo-druif geeft veel structuur aan de wijnen vanwege een perfecte combinatie van vegetale en exotische aroma’s. De druiven worden na het oogsten behandeld met ijskoeling of het oogsten gebeurt in de nacht om het risico op vroegtijdige oxidatie tijdens de hoge temperaturen tot een minimum te beperken