Santa Alvara bestellen

Dit wijnverhaal begint bij Louis-Alexandre Marnier-Lapostolle. Louis-Alexandre was een merchant vinter in Sancerre Frankrijk. In 1876 trouwede hij met Julia, kleindochter van Jean Baptiste Lapostolle. Uit dit huwelijk is zoon La maison Marnier-Lapostolle geboren.

Jean Baptiste Lapostolle was eigenaar van een fruit destilleerderij. Na het trouwen ging Louis-Alexandre bij zijn schoonfamilie werken in de destilleerderij.

Paar jaar verder ontwikkelde Louis Alexandre zijn eigen likeur. Hij had namelijk het idee om een verfijnde Franse cognac te combineren met een zeldzame variëteit van bittere sinaasappel uit het Caribisch gebied. De cognac noemde hij Curaçao Marnier. Later kwam een goede vriend en hotel eigenaar César Ritz met de naam Grand Marnier.

Louis-Alexandre maakte onmiddellijk een handelsmerk van de iconische fles - geïnspireerd op het silhouet van een traditionele cognacketel - het rode lint en de lakzegel. Deze elementen werden het kenmerk van Cordon Rouge, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt.

De Grand Marnier werd steeds populairder en werd standaard geserveerd bij het Parisian Soirées event. Vooral in het Ritz Hotel was de cognac erg populair. Hotel Ritz is eigendom van César Ritz. Doordat de likeur een steeds groter succes werd kon Louis-Alexandre in 1919 zijn eigen château genaamd 'Château de Sancerre' kopen. Op dit landgoed ging hij zijn bedrijf verder uitbreiden en bracht hij in de jarige 80 Grand margarita uit.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Toon
per pagina
Sorteer op
Santa Alvara Merlot Reserva

Santa Alvara Merlot Reserva

€ 7,50 Vanaf € 6,95
Santa Alvara Chardonnay Reserva

Santa Alvara Chardonnay Reserva

€ 7,50 Vanaf € 7,15

Houtlagering in de Santa Alvara wijnen

Een paar generaties verder belanden we bij Alexandra Marnier-Lapostolle.
Alexandra werkt ook in het familiebedrijf en stelde in het begin van de 90e eeuw aan de familie voor
"We hebben een hele mooie witte wijn, dus waarom hebben we niet ook een rode wijn?"

Bij rode wijn denken wijnmakers meteen aan Merlot en de streek Bordeaux.  De familie is gaan kijken wat in Bordeaux te koop stond. Alexandra kwam er achter dat Chili pre-phylloxera-wijnstokken heeft die afkomstig zijn uit Bordeaux.  Uit nieuwsgierigheid besloot Alexandra een kijkje te nemen in Chili.

Na het bezoek in Central Valley Chili was de familie Marnier-Lapostolle overtuigd om in Chili wijn te gaan verbouwen. In Chili worden onder andere de wijnen Santa Alvara Chardonnay en Santa Alvara Merlot geproduceerd.

Santa Alvara Chardonnay is een houtgerijpte Chardonnay. Het is een heerlijke Chardonnay met aroma’s van meloen en peer. Mooi vol en rond met een lichte houttoets. De Santa Alvara Merlot heeft een intense geur van rood fruit. Deze Merlot is vol van smaak, met lichte houttonen en mooie rijpe tannines.

Tegenwoordig heeft Alexandra Marnier-Lapostolle haar dagelijkse leiding overgedragen aan haar zoon Charles de Bournet Marnier-Lapostolle. Charles is inmiddels de 7e generatie van het prachtige familie bedrijf en is tot op de dag vandaag werkzaam in het bedrijf.

De wijnen worden hedendaags nog steeds in Chili gemaakt.
De wijnen staan vooral bekend om hun uitstekende kwaliteit tegen een zeer betaalbare prijs.