Santa Alvara

2 producten

Dit wijnverhaal begint bij Louis-Alexandre Marnier-Lapostolle. Louis-Alexandre was een merchant vinter in Sancerre Frankrijk. In 1876 trouwede hij met Julia, kleindochter van Jean Baptiste Lapostolle. Uit dit huwelijk is zoon La maison Marnier-Lapostolle geboren.

Jean Baptiste Lapostolle was eigenaar van een fruit destilleerderij. Na het trouwen ging Louis-Alexandre bij zijn schoonfamilie werken in de destilleerderij.

Paar jaar verder ontwikkelde Louis Alexandre zijn eigen likeur. Hij had namelijk het idee om een verfijnde Franse cognac te combineren met een zeldzame variëteit van bittere sinaasappel uit het Caribisch gebied. De cognac noemde hij Curaçao Marnier. Later kwam een goede vriend en hotel eigenaar César Ritz met de naam Grand Marnier.

Louis-Alexandre maakte onmiddellijk een handelsmerk van de iconische fles - geïnspireerd op het silhouet van een traditionele cognacketel - het rode lint en de lakzegel. Deze elementen werden het kenmerk van Cordon Rouge, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt.

De Grand Marnier werd steeds populairder en werd standaard geserveerd bij het Parisian Soirées event. Vooral in het Ritz Hotel was de cognac erg populair. Hotel Ritz is eigendom van César Ritz. Doordat de likeur een steeds groter succes werd kon Louis-Alexandre in 1919 zijn eigen château genaamd 'Château de Sancerre' kopen. Op dit landgoed ging hij zijn bedrijf verder uitbreiden en bracht hij in de jarige 80 Grand margarita uit.