William Fevre

Het prestigieuze wijnhuis William Fèvre bestaat al sinds 1959. In de Chablis-regio, waar de eerste 7 hectare grond werden gekocht, leefde de Fèvre’s al ruim 250 jaar. In de loop van tijd is deze hoeveelheid enorm gegroeid tot zeker 78 hectare, allemaal in het historische Noord-Franse Chablis. Daarmee is het wijnhuis-William-Fèvre één van de grootste landbezitters in de gehele regio. Van dit grote stuk grond wordt 15,9 hectare geclassificeerd als Premier Crus en 15,2 ha zelfs als Grand Cru, dit betekent dat deze specifieke stukken grond van William Fevre worden gezien als de éna beste en de beste binnen de klassificering van de Appellation d’origine contrôlée. Zeker een prestigieus domein dus! Op valkwijn.nl kunt u zowel de William Fevre Chablis als de Chablis Premier Cru kopen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijnhuis-William-Fevre

William Fèvre wijn kopen

De Franse wijnregio Chablis staat bekend om zijn buitengewone karakter en bijzondere minaraliteit. En toch vallen de wijnen van William Fèvre steeds op tussen andere ‘grand vins’ uit deze regio. Ruim de helft van alle grond die wijnhuis-Fèvre bezit wordt bestempeld als Premier Cru of Grand Cru, en dat is niet voor niets. De wijnen wordt beschreven als ontzettend levendig met veel verse vruchten, witte bloemen en citrus, met een unieke minaraliteit en briljante zuiverheid. In de mond een overvloed aan smaken, evenwichtig en een karakteristieke expressie van elegantie en frisheid.

 

Organische-wijn van Domaine William Fèvre

Fevre’s wijngaard biedt een ongelofelijke complexiteit en pracht. Om dit mooie gebied te onderhouden worden er limieten gezet op het gebruik. Zo heeft de grond genoeg tijd om zich te herstellen. Domaine-William-Fèvre gebruikt ook al jaar en dag organische methodes, zoals met de hand druiven plukken. Het wijnhuis van huidige directeur Didier Séguier heeft in 2015 zelfs een onderscheiding gekregen voor de duurzame teelt.

 

Wat maakt de wijn van William Fèvre zo karakteristiek?

Voor de rijping gebruikt het domein gemiddeld 6 jaar oude eikenhouten vaten, zo wordt de zowel de versheid als de mineraliteit van de wijn behouden en zo krijgen de tinten van het Chablis terroir de ruimte om zich volledig te uiten. Dit resulteert in rijke wijnen en die herkenbare aroma’s die men direct linkt aan Fèvre’s wijnhuis.

 

De-William Fevre wijnen bestellen | kopen bij Valkwijn.nl