• 0,75L

Louis Jadot Gevrey-Chambertin 2020

0,75L
Op voorraad
Artikel 181109

Zeer verfijnde en fluweelzachte rode Bourgogne. Mooie donkerrode pinot-noir, sterk geparfumeerd en volle en rijpe smaak. Ideale metgezel bij krachtige gerechten.

Chevrey-Chambertin van Jadot

In het noorden van de Côte de Nuits ligt het dorpje Gevrey-Chambertin. Het ogenschijnlijk uitgestorven dorpje heeft de grootste wijnproductie van de Côte d’Or. In de beroemde appalatie Gevrey-Chambertin zijn vele Grand Cru- en Premier Cru-wijngaarden te vinden. Deze ‘algemene’ Chevrey Chambertin-wijn is van zeer hoge kwaliteit en een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Louis Jadot gaat alleen in zee met wijntelers die aan de beste kwaliteit leveren. Ieder jaar worden de afnameovereenkomsten gesloten op basis van de kwaliteit van de oogst.

Dit is een zeer gracieuze wijn met een delicate smaak. De aroma’s van moerbei, viooltjes en roos komen ook terug in het glas. Hoe langer deze wijn bewaard wordt hoe meer deze wijn zich gaat ontwikkelen.

Hoe lang kan je deze Jadot-Chevrey-Chambertin bewaren?

De wijnen uit Chevrey-Chambertin zijn zeer lang te bewaren. Louis Jadot zegt zelf dat deze wijn minimaal 10 jaar te bewaren is en het is echt geen ramp om de wijn na 20 jaar open te trekken. Een goede investering dus! De Jadot-Chevrey-Chambertin is een bewaarwijn, na een goede rijping die doorgaat op de fles, ontwikkelt de wijn zich. De Chevrey-Chambertin van Jadot kan zich ontwikkelen tot een volle, rijke, krachtige en vlezige wijn om heerlijk te van te genieten. Tonen van leer, zoethout en een beetje kreupelhout komen naar voren na een beetje geduld met deze prachtige Jadot-wijn.

Wijn-Spijs-combinatie:

Maak de (eenden)borst maar nat en reserveer enige tijd om te kiezen tussen deze prachtige gerechten die heel mooi gecombineerd kunnen worden met Jadot Chevrey-Chambertin: Geroosterde zalm, geroosterde kip, gegrild rood vlees zoals rundvlees, lamskoteletjes, ossobuco, stoofvlees, ragout, boeuf bourguignon of eend. Deze wijn is heel goed te combineren met patrijs, hert, jong wild zijn, teppanyaki rundvlees gecombineerd met aardappelpuree. Ook citeaux-kaas en de kaas Vacherin Mont d’Or is goed te combineren. Die laatste twee zijn streekkazen uit de Bourgogne. Onmisbaar voor een heerlijke bourgogne-avond.

Artikel
181109
Wijnhuis
Louis Jadot
Jaar
2020
Type
Rood
Soort
Wijn
Land van herkomst
Frankrijk
Streek
Bourgogne - Cõtes de Nuits
Druif
Pinot Noir
Lagering
Roestvrijstalen vat & houten vat
Serveer temperatuur
16 - 18°C
Te combineren met (Eten)
Charcuterie, Eend, Gevogelte, Kaas, Kaasplank, Kalfsvlees, Lamsvlees, Rundvlees, Stoofvlees, Varkensvlees, Wild
Kenmerken
Bewaarwijn
Alcohol percentage
13%
Inhoud
0,75L
Eenheid
Fles
Sluiting
Kurk

€ 69,95
per Fles
Verzendkosten

Uw bestelling wordt verzonden via PostNL en verpakt in een FSV-wijndoos, ontwikkeld voor het verzenden van flessen. Afhalen is gratis!

*99% van bestellingen die vóór 15:30 uur zijn geplaatst worden de volgende werkdag bezorgd. Wij blijven afhankelijk van PostNL, hier hebben wij helaas geen invloed op.


Nederland

De verzendkosten voor adressen binnen Nederland bij bestellingen onder de € 100 netto bedragen € 5,95. .

Voor bestellingen boven de € 100 netto betaalt u geen verzendkosten.


België & Duitsland

In België en Duitsland betaalt u € 5,95 aan verzendkosten onder de € 100 + een toeslag per 12 flessen van € 3,50.

Bij bestellingen boven de € 100 betaalt u geen verzendkosten, slechts een toeslag per 12 flessen van € 3,50.

Verzonden met PostNL

Productomschrijving

Chevrey-Chambertin van Jadot

In het noorden van de Côte de Nuits ligt het dorpje Gevrey-Chambertin. Het ogenschijnlijk uitgestorven dorpje heeft de grootste wijnproductie van de Côte d’Or. In de beroemde appalatie Gevrey-Chambertin zijn vele Grand Cru- en Premier Cru-wijngaarden te vinden. Deze ‘algemene’ Chevrey Chambertin-wijn is van zeer hoge kwaliteit en een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Louis Jadot gaat alleen in zee met wijntelers die aan de beste kwaliteit leveren. Ieder jaar worden de afnameovereenkomsten gesloten op basis van de kwaliteit van de oogst.

Dit is een zeer gracieuze wijn met een delicate smaak. De aroma’s van moerbei, viooltjes en roos komen ook terug in het glas. Hoe langer deze wijn bewaard wordt hoe meer deze wijn zich gaat ontwikkelen.

Hoe lang kan je deze Jadot-Chevrey-Chambertin bewaren?

De wijnen uit Chevrey-Chambertin zijn zeer lang te bewaren. Louis Jadot zegt zelf dat deze wijn minimaal 10 jaar te bewaren is en het is echt geen ramp om de wijn na 20 jaar open te trekken. Een goede investering dus! De Jadot-Chevrey-Chambertin is een bewaarwijn, na een goede rijping die doorgaat op de fles, ontwikkelt de wijn zich. De Chevrey-Chambertin van Jadot kan zich ontwikkelen tot een volle, rijke, krachtige en vlezige wijn om heerlijk te van te genieten. Tonen van leer, zoethout en een beetje kreupelhout komen naar voren na een beetje geduld met deze prachtige Jadot-wijn.

Wijn-Spijs-combinatie:

Maak de (eenden)borst maar nat en reserveer enige tijd om te kiezen tussen deze prachtige gerechten die heel mooi gecombineerd kunnen worden met Jadot Chevrey-Chambertin: Geroosterde zalm, geroosterde kip, gegrild rood vlees zoals rundvlees, lamskoteletjes, ossobuco, stoofvlees, ragout, boeuf bourguignon of eend. Deze wijn is heel goed te combineren met patrijs, hert, jong wild zijn, teppanyaki rundvlees gecombineerd met aardappelpuree. Ook citeaux-kaas en de kaas Vacherin Mont d’Or is goed te combineren. Die laatste twee zijn streekkazen uit de Bourgogne. Onmisbaar voor een heerlijke bourgogne-avond.

Meer informatie
Artikel
181109
Wijnhuis
Louis Jadot
Jaar
2020
Type
Rood
Soort
Wijn
Land van herkomst
Frankrijk
Streek
Bourgogne - Cõtes de Nuits
Druif
Pinot Noir
Lagering
Roestvrijstalen vat & houten vat
Serveer temperatuur
16 - 18°C
Te combineren met (Eten)
Charcuterie, Eend, Gevogelte, Kaas, Kaasplank, Kalfsvlees, Lamsvlees, Rundvlees, Stoofvlees, Varkensvlees, Wild
Kenmerken
Bewaarwijn
Alcohol percentage
13%
Inhoud
0,75L
Eenheid
Fles
Sluiting
Kurk