• 0,75L

Pio Cesare Barbera d'Alba 2018

0,75L
Op voorraad
Artikel 18018

Steeds meer liefhebbers ontdekken de bijzondere eigenschappen van de barbera-druif, met zijn bijzondere combinatie van spetterend fruit en frisse, levendige zuren.

De Barbera wordt als regel geplukt in de eerste week van oktober, als hij mooi rijp en rijk aan suiker is. De barbera van Pio Cesare is afkomstig van wijngaarden die zich direct naast de wijngaarden bevinden waar de nebbiolo staat, in het gebied waar ook de Barolo wordt gemaakt. Dat verklaart de bijzondere kracht en diepgang van deze Barbera, terwijl de wijn ook een mooie rijpheid en elegantie heeft. De gisting duurt zo’n 10 tot 12 dagen op een temperatuur van ongeveer 25 graden, om het fruit in de wijn te behouden. Vervolgens rijpt hij twee jaar op Frans Frans eiken, deels op barrique, deels op grotere vaten: demi-muids. Daarmee blijft hij in balans, met die bijzondere combinatie van kracht, fruit en frisheid.

Artikel
18018
Wijnhuis
Pio Cesare
Jaar
2018
Type
Rood
Soort
Wijn
Land van herkomst
Italië
Streek
Piemonte
Druif
Barbera
Lagering
Houten vat
Serveer temperatuur
16 - 18°C
Te combineren met (Eten)
Eend, Kaas, Wild
Alcohol percentage
14,5%
Inhoud
0,75L
Eenheid
Fles
Sluiting
Kurk

€ 20,50
per Fles
Verzendkosten

Iedere bestelling wordt verzonden via PostNL en verpakt in speciaal FSV-gecertificeerd karton, ontwikkeld voor het verzenden van flessen.


Nederland

De verzendkosten voor adressen binnen Nederland bij bestellingen onder de € 100 netto bedragen € 5,95. .

Voor bestellingen boven de € 100 netto betaalt u geen verzendkosten.


België & Duitsland

In België en Duitsland betaalt u € 5,95 aan verzendkosten onder de € 100 + een toeslag per 12 flessen van € 3,50.

Bij bestellingen boven de € 100 betaalt u geen verzendkosten, slechts een toeslag per 12 flessen van € 3,50.

Verzonden met PostNL

Productomschrijving

De Barbera wordt als regel geplukt in de eerste week van oktober, als hij mooi rijp en rijk aan suiker is. De barbera van Pio Cesare is afkomstig van wijngaarden die zich direct naast de wijngaarden bevinden waar de nebbiolo staat, in het gebied waar ook de Barolo wordt gemaakt. Dat verklaart de bijzondere kracht en diepgang van deze Barbera, terwijl de wijn ook een mooie rijpheid en elegantie heeft. De gisting duurt zo’n 10 tot 12 dagen op een temperatuur van ongeveer 25 graden, om het fruit in de wijn te behouden. Vervolgens rijpt hij twee jaar op Frans Frans eiken, deels op barrique, deels op grotere vaten: demi-muids. Daarmee blijft hij in balans, met die bijzondere combinatie van kracht, fruit en frisheid.

Meer informatie
Artikel
18018
Wijnhuis
Pio Cesare
Jaar
2018
Type
Rood
Soort
Wijn
Land van herkomst
Italië
Streek
Piemonte
Druif
Barbera
Lagering
Houten vat
Serveer temperatuur
16 - 18°C
Te combineren met (Eten)
Eend, Kaas, Wild
Alcohol percentage
14,5%
Inhoud
0,75L
Eenheid
Fles
Sluiting
Kurk