Anselmo Mendes wijn bestellen? | Anselmo Mendes wijn kopen

Anselmo Mendes is een van de meest iconische wijnmakers van Portugal. De kwaliteit van de wijnen van Anselmo Mendes worden niet alleen erkend op het Iberisch Schiereiland, maar ook daarbuiten, het werk van deze toegewijde wijnproducent omvat naast de voortreffelijke wijnen ook de verrassende en consistente manier van innoveren.Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Leerschool Anselmo Mendes

De bevlogen wijnmaker uit Portugal begrijpt wat zijn land aan schitterende diversiteit op het gebied van wijndruiven en wijnstreken te bieden heeft. De passie voor de landbouw bracht hem ooit naar “Insituto Superior de Agronomia” (instituut voor landbouwkunde), daar ontwikkelde hij zijn interesse voor het wijnambacht. De intuïtie en kennis voor wijnbouw heeft hij opgedaan in alle Portugese wijngebieden, zoals de Vinho Verde, de Alenteja, de Douro, in de Dão en op de Azoren, maar ook wijngebieden buiten Portugal zijn onderdeel van zijn leerschool, zo heeft hij als consulent succesvolle projecten onder zijn hoede gehad in Brazilie en Argentinie. Dit heeft de wijnmaker een onschatbare kennis en know-how opgeleverd die hij daarna in zijn eigen project in de noordelijke en regenachtige wijnstreek Vinho Verde heeft toegepast.

Anselmo Mendes in de Vinho Verde

Inmiddels heeft de iconische wijnproducent zich bewezen als wijnmaker. In zijn eigen wijnstreek, de Vinho Verde, werkt hij met drie soorten druiven: de Alvarinho in het Minho-dal, in het dal van de Lima met de Loreiro-druif en de Avesso-druif in het Douro-dal. De Alvarinho is zijn grote favoriet, merendeel van zijn toewijding en tijd heeft hij gestoken in deze druif, hij heeft de mogelijkheden en kenmerken van de Alvarinho-druif tot in de perfectie eigen gemaakt, wat hem kennis geeft over zowel de druiven in de wijnkelder als in de wijngaard.

Alvarinho druif in Mendes-wijn

In 1998 begon de Portugese wijnfabrikant voor het eerst te werken met de Alvarinho-druif. Ver in het noorden van Portugal, in Monção and Melgaço, vlak tegen de grens met Spanje aan, in de befaamde wijnstreek aan de Minho. In het dal van de Minho begon het wijnhuis uit Portugal research te doen, ze experimenteerde om perfectie na te streven, gedreven door passie kreeg de wijn en deze wijnregio vorm. In Monção and Melgaço vindt hij zijn wijnen van de Alvarinho, de Loreiro en de Avesso steeds opnieuw uit, om zo elke wijn een volledige eigen expressie te geven met een ongekend ouderingspotentieel. Anselmo ziet de wijn als een cultureel product, een waarin het karakter van de Vinho Verde zo veel mogelijk tot uitdrukking komt.

Innovatief vinificatieproces in Portugal

De innovatieve aanpak waarmee wijnhuis Mendes te werk gaat krijgt veel erkenning, niet alleen in Portugal, maar ook buiten de Portugese grenzen.
Wat zijn zoal vernieuwingen die hem toegeschreven worden:

  • Op houten vaten vergisten van de Alvarinho druif
  • Gebruik van traditionele vinificatieproces, zoals het laten vergisten op de schillen van de druif
  • Methodes gebruiken waardoor zijn wijnen net even anders zijn, waardoor ze opvallen en eigenheid hebben ten opzichte van andere witte wijn.