Castello Monaci wijn bestellen? | Monaci wijn kopen

Puglia-wijn ontworpen door de zon

Wijnhuis Castello Monaci stamt uit de 1970, het is gevestigd in een schitterend gerestaureerd kasteel stammend uit de 16de eeuw, vroeger was het voor de pelgrims op weg naar Jeruzalem of Constantinopel een pleisterplaats. Het Castello-wijnhuis van Monaci is in tegenstelling tot de mooie historische gebouwen een buitengewoon moderne wijnmakerij die gerund wordt door de famillie Memmo. De Castello Monaci-wijn wordt geproduceerd in de hak van Italië, vlakbij de toegangspoort naar Salice Salentino in de regio van Lecce, dicht bij de middelandse zee.

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Wijnmaker Monaci-wijnhuis

Sinds 2001 staat wijnmaker Leonardo Sergio aan het roer van het wijnhuis in de Pugliastreek, met 30 jaar werkervaring in de wijnbusiness heeft een grote staat van dienst, hij was al actief op verschillende wijngaarden onder andere als oenoloog, manager, maar ook als wijnmaker.
 

Castello wijngaarden van Monaci

Op de Italiaanse wijngaarden van Castello Monaci wijn groeien naast ongeveer 3000 olijfbomen ook 200 hectare aan wijngaarden met vooral inheemse druivenrassen zoals bijvoorbeeld negroamaro, verdeca, malvasia nera en primitivo. Er is bewust voor inheemse druivensoort gekozen omdat men op deze manier de Italiaanse wijnregio promoot.
 

Wat geeft de Castello Monaci wijn zijn mooie smaak?

De wijnen worden van druif tot fles op een duurzame manier bewerkt. De inheemse druivenrassen zoals de negroamaro, primitivo, en malvasia nera van Castello Monaci-wijn worden, zoals gebeurd bij de Castello Monaci Acante Fiano Salentino op lage temperatuur op roestvrijstalen vaten gefermenteerd om het fruit te behouden, vervolgens wordt de wijn “sur lie” gerijpt. Deze unieke manier van wijnproducerent zorgt voor een hoge kwaliteitswijn, met rijpe en volle smaken en een heerlijke kruidigheid. Kortom, Castello Monaci wijn kopen geeft een gegarandeerd wijnsucces.