Donnafugata Italiaanse-wijn bestellen

Donnafugata is een grote naam op Sicilië. Sinds 1983 wordt er wijn gemaakt onder de vlag van Donnafugata. De wijnen van Donnafugata zijn echte Italiaanse krachtpatsers. Donnafugata-wijn bestellen gaat eenvoudig via Valkwijn.

Het wijnhuis Donnafugata is zeer begaan met kunst en cultuur, zo hebben de vele wijnen van Donnafugata mooie labels met artistieke inhoud. Daarnaast maakt het wijnhuis Donnafugata de mooiste wijnen van de hoogste kwaliteit. Bestel Donnafugata-wijn bij Valkwijn, heel eenvoudig!

Tonen als Foto-tabel Lijst

14 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Welke wijndomeinen heeft Donnafugata?

Bij Valkwijn verkopen we verschillende wijnen van Donnafugata. Het wijndomein Contessa Entellina Estate is waar het hele verhaal van Donnafugata begonnen is.

Contessa Entellina Estate

Terrein van Contessa Entellina Estate

Hoogte van 200 tot 600 m boven zeeniveau; heuvelachtig; middelzware kleigronden met een subalkalische reactie (pH van 7,5 tot 7,9), rijk aan voedingsstoffen (kalium, magnesium, calcium, ijzer, mangaan, zink) en totaal kalksteen van 20 tot 35%.

Wijngaard

Leivormsysteem met cordonspoorsnoei, waarbij 6 tot 10 knoppen per plant overblijven. Dichtheid van 4.500 - 6.000 planten/ha, met opbrengsten variërend van 40 tot 85 kwintalen/ha (van 0,8 tot 1,7 kg per plant).

Klimaat

Milde winters. Droge en winderige zomers met een groot luchtbereik variërende temperatuur tussen dag en nacht (16° -18°C), ideaal voor de productie van gezonde druiven, rijk aan aroma's en perfecte rijping. Gemiddelde jaarlijkse regenval, in de afgelopen tien jaar, 670 mm.

Wijnen van Donnafugata bestellen bij Valkwijn

Bij Valkwijn bestelt u voordelig en eenvoudig uw Donnafugata-wijn. 

Wilt u uw Donnafugata online bestellen? Bij Valkwijn bent u op een zeer goede webshop voor rode wijn en Donnafugata-wijn beland. Vanuit onze ervaringen in de restaurant- en hotelbusiness weten wij als geen ander dat Donnafugata-wijnen lekker zijn. Eenvoudig en snel, maa ook zeer betrouwbaar en vol goede service. Dat kan u verwachten van Valkwijn: klantvriendelijkheid en snelle service om zo uw Donnafugata-wijn zo snel mogelijk in huis te hebben.