MiP - Made in Provence

6 producten

Made in Provence, MIP Rose wordt gemaakt op Domaine Sainte Lucie in hartje Provence, Frankrijk. Waar Michel Fabre zo'n 40 jaar geleden bedacht om een MIP rosé te produceren tussen zijn klassiekers. Dit werd de nieuwe lijn, MiP-rosé, Made in the Provence de vrije vertaling van ACP Appellation Controlé Provence, een keurmerk waar je trots op mag zijn. Deze prachtige MIP wijnstreek staat bekend om een groot aantal bekende rose's van kwaliteit waaronder MIP rosé, maar ook om de grote uitgestrekte lavendel velden en de stad Grasse, waar eigenlijk ieder jaar weer een bekende parfum vandaan komt.

MiP Rosé bestellen?

De met inmiddels veel (internationale) prijzen bekroonde MIP rosé is inmiddels wel het paradepaardje van Michel Fabre. MIP Rosé is een wijndomein dat zorg uit over haar druiven en medewerkers die een hoop werk moeten verrichten om deze top MIP rosé's te kunnen produceren. U kunt bij Valkwijn twee verschillende Made-In-Provence MIP rosé kopen Dat zijn de MIP-Collection-Rosé en MIP-Classic-Rosé druiven. Deze MIP-druiven ontwikkelen zich fantastisch met volle aroma's en zuivere frisheid, een mooie weerspiegeling van de Provencewijngaarden. De bekende roze kurk van MIP rosé is dan ook niet meer weg te denken uit het wijn-terrassenbeeld!

Extra informatie over MIP rosé

Het MIP-wijndomein Guillaume & Virginie Philip wordt gerund door Guillaume en zijn vrouw Virginie Philip. In 2007 maakten zij hun eerste wijn, de inmiddels felbegeerde MIP-rosé. De wijngaarden zijn gelegen aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein bestaat uit klei, leem, zand en stenen, een ideale samenstelling voor de productie van smaakvolle en aromatische rosé-wijnen. In de wijngaarden staan vooral syrah, grenache, cinsaut en rolle (vermentino) aangeplant. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om per bodemtype de perfecte vinificatiemethode toe te kunnen passen. Door het warme en droge klimaat komen er weinig ziektes in de wijngaarden voor en is het gebruik van bestrijdingsmiddelen dus nauwelijks nodig. Deze natuurvriendelijke aanpak heeft vanzelfsprekend een positief effect op de MIP Rosé. MIP rosé is namelijk fruitrijk, elegant kruidig, floraal en bovenal heerlijk zuiver.

Klimaat/Terroir MIP rosé

Een subtropisch klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent kalkrijke zand- en rode kleigrond vol met stenen.

Vinificatie MIP rosé

Na persing wordt het druivensap vergist in gekoelde tanks. Daarna rust het sap zo’n 4 maanden op z’n gistbezinksel om een nog mooiere fruitigheid te ontwikkelen.

Druiven MIP rosé

cinsault (60%), syrah (20%), grenache (20%) Alcohol percentage 12,50%

Geur & Smaak MIP rosé

MIP rosé is een heel licht getinte en verfijnde rosé met geur- en smaaknuances van rode vruchtjes, perzik en citrusfruit naast verleidelijke tonen van rozenblaadjes. Serveersuggestie Te serveren als aperitief en of bij maaltijdsalades en niet te zware mediterrane gerechtjes.

Weetje MIP rosé

Het domein van MIP rosé ligt in de gemeente Puyloubier aan de voet van de berg Sainte-Victoire. De druiven worden na het oogsten rond het vriespunt bewaard want hoe koeler de druiven, hoe minder kleur van de bessen zich in het sap verspreidt.