Belondrade

10 producten

Rueda wijnen zijn al jaren populair, vooral de witte wijnen zijn vaak gemaakt van Verdejo en van topkwaliteit. De oprichters Didier Belondrade en Brigitte Lurton zijn 25 jaar geleden begonnen me het produceren van witte wijn in Rueda, in het hart van de Denominación.

Dit is een oude stad met een gigantisch gangenstelsen aan wijnkelders. De ruimte in deze kelders laat zien hoeveel wijn er vroeger al geproduceerd werd. Belondrade en Lurton zijn gefocust op het maken van moderne wijnen.

De Belondrade Verdejo wijn wordt door velen gezien als de beste witte wijn van de Rueda en zelfs van Spanje. De Verdejo druiven komen van de oudste wijngaarden in de Spaanse Rueda.

De lichtgefilterde wijn wordt voor de botteling uit verschillende vaten in rvs cuvees gemengd. Er worden enkele 10 duizenden flessen Belondrade wijn geproduceerd waarvan een beperkte oplage naar Nederland mag gaan vanuit Spanje. Bij Valkwijn kunt u ieder jaar deze prachtige Spaanse Belondrade wijn kopen tegen zeer scherpe prijzen.

Wat maakt deze Verdejo zo bijzonder?

Zelfs voor Robert Parker ( Een Amerikaanse wijnjournalis) is deze witte Verdejo toch wel een van de betere wijnen uit Spanje. De Verdejo heeft een volledige opvoeding op hout gehad en een krachtige florale geur en smaak. Zachte tinten van toast en  boter samen met wat kruidige tinten van rijpe exotische vruchten maken de wijn echt uitzonderlijk.

Quinta Apolonia Belondrade, zoals Didier zijn dochter ook heet is de 2e wijn die ze op de markt hebben gebracht. Een blend van wederom 100% verdejo maar dit keer met oude én nieuwe wijnstokken gebruikt zodat het een iets frissere variant is.