Klassieke Bordeaux wijn kopen?

De Bordeaux is het meest indrukwekkende wijnlandschap ter wereld, geen ander gebied maakt zoveel topkwaliteit als de wijnregio Bordeaux. Verschillende factoren maken de wijnen uit de Bordeaux zo bijzonder, de bodem, de druivenrassen, het klimaat, assemblages, en tradities.

Bordeaux gebieden zijn niet extreem groot, hier door is er door het landschap heen veel variatie in klimaat waardoor de Bordeaux wijnen zo verschillen in smaak en kwaliteit. Bordeaux bestaat uit 3 delen, de zogeheten linkeroever, rechteroever en Entre-deux-Mers.

Rechteroever Bordeaux kent gebieden zoals Saint-Emilion en Pomerol, en linkeroever Bordeaux kent gebieden zoals Medoc, Haut-Medoc, Graves en Sauternes. Bordeaux wijnen behoren tot de top van de wereld, door hun exclusiviteit en kwaliteit.

Heeft u vragen over onze Bordeaux wijn, of heeft u hulp nodig met het kopen van de bordeaux wijn of het bestellen. Laat het ons gerust weten via: info@valkwijn.nl. Wij helpen u graag met Bordeaux wijn kopen. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-48 van 144

Toon
per pagina
Sorteer op

Waarom kopen mensen Bordeaux wijnen?

 

  1. Reputatie en Prestige: Bordeaux, een wijnregio in het zuidwesten van Frankrijk, heeft een lange geschiedenis van wijnproductie en staat wereldwijd bekend om zijn prestigieuze wijnen. De bekendste en meest kostbare wijnen ter wereld komen vaak uit deze regio. 

  2. Verscheidenheid en Complexiteit: Bordeaux produceert een breed scala aan wijnen, variërend van betaalbare dagelijkse wijnen tot zeer exclusieve en dure flessen. De regio heeft verschillende appellaties met elk hun eigen unieke kenmerken, waardoor consumenten kunnen kiezen uit diverse stijlen en smaken. De complexiteit van Bordeauxwijnen wordt vaak gewaardeerd door mensen die van diepgang en diversiteit in wijn houden.

  3. Investering en Waardestijging: Sommige mensen zien Bordeauxwijnen ook als een investering. Bepaalde flessen, vooral die van gerenommeerde châteaux, kunnen in waarde stijgen na verloop van tijd. Hierdoor worden Bordeauxwijnen gezien als een soort belegging voor de toekomst.

  4. Traditie en Erfgoed: Bordeaux heeft een rijke wijntraditie en een diepgeworteld erfgoed op het gebied van wijnproductie. Veel wijnliefhebbers waarderen de geschiedenis en traditie die samengaan met Bordeauxwijnen.

  5. Food Pairing: Bordeauxwijnen staan bekend om hun goede structuur en evenwicht, waardoor ze uitstekend samengaan met voedsel. Veel mensen kiezen Bordeauxwijnen om ze te combineren met verschillende gerechten, waardoor de eetervaring wordt verrijkt.

  6. Marketing en Prestigieuze Châteaux: Bepaalde châteaux in Bordeaux genieten wereldwijde erkenning en hebben een sterke marketingstrategie gevoerd. De namen van bepaalde châteaux, zoals Château Margaux, Château Latour en Château Lafite Rothschild, zijn synoniem geworden met topkwaliteit Bordeauxwijnen.

Over het algemeen dragen deze factoren bij aan de aantrekkingskracht van Bordeauxwijnen op een breed publiek, variërend van wijnliefhebbers tot investeerders en verzamelaars.

Bordeaux wijnen bestellen bij Valkwijn in Voorschoten

De kerstproeverijen van Bordeaux-wijn zijn in de wijde omtrek van Voorschoten nog steeds een grote herinnering. Tot op de dag van vandaag hebben we nog steeds een prachtig assortiment van de Franse top van Bordeaux. De Bordeaux's op de website zijn altijd in uitstekende omstandigheden bewaard gebleven in onze speciaalingerichte klimaatzone's en kelders.

Een groot assortiment Bordeaux wijn bestellen uit, Saint-Emilion, Pomerol, Saint-Estephe, Margaux, Paulliac en nog veel meer.

Assortiment Bordeaux wijn bij Valkwijn

Als u Bordeaux wijn wilt bestellen, dan zit u op deze pagina goed. Wij hebben de bekende Chateau Rozier als instap Bordeaux tot aan de meest exclusieve Bordeaux wijnen van Mouton Rothschilt. Wist u dat deze laatste wel €950,- kosten? Gelukkig zijn er veel zeer hoge kwaliteit Bordeaux wijnen beschikbaar die minder dan €40,- kosten. Zoals Chateau La Tour Carnet 2011 of Chateau Croizet Bages 2012.