Franz Keller

3 producten

Franz Keller is een vooraanstaand wijnhuis dat zijn wortels diep heeft verankerd in de weelderige wijngaarden in Kaiserstuhl wat weer onderdeel is van de wijnregio Baden. Gelegen in de buurt van het schilderachtige Zwarte Woud, straalt dit wijnhuis een rijke traditie en toewijding uit aan het produceren van wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. De naam van dit wijnhuis staat voor droge, verfrissende en fruitige, maar ook complexe, mineraalgedreven en krachtige wijnen.

Bij het produceren van deze wijnen, wordt gebruik gemaakt van organische bemesting en mechanische wijnbouw. Door het gebruik van planten van bodembedekkers in de wijngaarden bereikt Franz Keller een milieuvriendelijke en zachte benadering van de wijnbouw.

De natuurlijke omgeving is symbiotisch met de wijnmakerij, waardoor we tijdens het wijnbereidingsproces gebruik kunnen maken van de zwaartekracht. Bovendien is de unieke architectuur zo ontworpen dat de wijnproductie, de kelder, het proeflokaal en het restaurant “KellerWirtschaft” allemaal onder één dak passen.

De daken van het gebouw zijn bedekt met inheemse gewassen uit Badberg, een nabijgelegen natuurreservaat.

De natuurlijke omstandigheden worden versterkt door het gebouw en de structuur ervan, die in de grond is gegraven, waardoor optimale klimatologische omstandigheden worden geboden voor de rijping en opslag van wijn.