Gaja wijn kopen?

Wijnhuis Gaja een van de beste wijnproducenten van dit moment volgende de meeste wijnkenners. In  1859 kocht Giovanni Gaja de eerste wijngaarden in de regio Piemonte. Maar wijnhuis Gaja werd pas echt een succes toen Angelo Gaja zich aansloot bij het familliebedrijf Gaja. Door het aansluiten van Angelo Gaja werden er veel veranderingen doorgevoerd die vandaag de dag nogsteeds relevant zijn voor het succes van Gaja's wijnproductie. Het aanplanten van de nieuwe druivenrassen gebeurde ook onder toezicht van Angelo Gaja. Ook het opslaan van de wijn in barriques is het idee geweest van Angelo Gaja. De inspiratie voor dit soort veranderingen had Gaja opgedaan tijdens zijn stages bij wijnhuizen in Californië en Frankrijk. Zijn zoektocht naar de beste productiemethoden heeft zijn vruchten duidelijk afgeworpen. De vele invloed van Angelo Gaja is van onschatbare waarde geweest. Buiten het feit dat hij heeft gezorgd voor een enorme stijging in vraag naar Italiaanse wijnen, heeft hij het wijnhuis Gaja ook flink op de kaart gezet door het streven naar de beste kwaliteit wijn. Door zijn ervaring in het buitenland heeft hij de perfecte manier gevonden om wijnen te filteren. Volgens veel wijnliefhebbers is zijn streven naar perfectie goed tot zijn recht gekomen. Niet voor niets is dit inmiddels een van de populairste wijnhuizen ter wereld geworden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

10 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

De Gaja-wijngaarden in Italië

Gaja's wijnhuis staat van oorsprong in Barbaresco, in de noordelijke provincie Piemonte. Sinds het succes zijn ze behoorlijk aan het uitbreiden geweest. Zo kocht Gaja in 1994 de maarliefst 25 hectare grote wijngaard Pieve Santa Restituta, Deze locatie wordt gebruikt om druiven te oogsten voor de twee Brunello wijnen Sugarille en Rennina. Ca'Marcanda werd door Angelo Gaja in 1996 erbij gekocht. De zogenaamde Supertuscans komen uit deze wijngaard van Gaja. Denk bijvoorbeeld aan de Gaja Promis, de sito moresco en de Camarcanda.

Hoe bekend is Gaja eigenlijk?

Dat Angelo Gaja's wijn populair is dat is niets nieuws. De meest bekend rode wijn van Gaja is bijvoorbeeld Sperss, maar ook om de Dagromis Barolo wordt veel gedronken in Italië en de rest van de wereld.  De meeste druiven van onder andere de Brunello's komen van het Pieve Santa Restituta domein in Montalcino. Deze Gaja Pieve Santa Restituta Brunello kreeg zelfs een bizar hoge score van wijncritici James Suckling. (97/100 punten). De meest gedronken witte wijnen zijn Rossj Bass, een Italiaanse top Chardonnay. Ook in Toscane maakt Gaja topwijnen zoals de Gaja Ca'Marcanda is de zogeheten SuperTuscan een Bordeauxblend met druiven zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, maar ook de Promis en Dagromis zijn echte toppers voor de wijnliefhebbers.