Orin Swift wijn kopen?

Dave Phinney, dé man achter Orin Swift, ging in op een uitnodiging van een Italiaanse vriend uit Florence. Deze Florentijn vroeg als grap of Dave Phinney een half jaar naar de Toscaanse kwam om te studeren. Eenmaal in de befaamde cultuurstad kwam Dave in aanraking met wijn en alles wat erbij komt kijken. Hij was gelijk verkocht en wist waar zijn toekomst zou liggen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Binnen enkele jaren ronde de Amerikaan zijn studie af en starte zijn carriere in de wijnwereld. Zijn eerste baan was bij de voornaamste Californische wijnbouwer Robert Mondavi Winery in 1997, hij werd daar een tijdelijke seizoensarbeider op de wijngaarden in Napa Valley.

Start van wijnlegende

Het was hard werken op de Californische wijngaarden, daarom besloot hij dat hij het harde werken alleen nog voor zijn eigen wijnbedrijf wilde doen, dus hij startte in 1998 Orin Swift Cellar. Een samenvoeging van de tweede naam van zijn vader “Orin” en de meisjesnaam van zijn moeder “Swift”.

Creative Winery

De start was met alleen twee ton Zinfandel-druiven, maar ook met een tomeloze energie, ambitie en creativiteit.

De Amerikaanse Winery groeide in de jaren uit tot sublieme wijnen die bekend staan om haar uitbundige etiketten.

Orin Swift, buitengewoon Bijzonder

De creativiteit van de etiketten is ook doorgevoerd in de wijn, de kracht van alle Orin Swift wijnen zijn door vele innovaties ontstaan en staan bol van vakmanschap en aandacht, van de elganten Orin Swift Mannequin, de uitgesproken Orin Swift Slander tot het kroonjuweel Orin Swift Mercury Head.