Wijnen kopen van Domaine de la Taille aux Loups | Jacky Blot wijn kopen of bestellen?

Jacky Blot is een excentriekeling die niet bang is om de gok te nemen. Zijn doel: de Chenin Blanc opnieuw uitvinden. Volgens Blot werd het potentieel van de Chenin Blanc niet gerealiseerd en hij hoopte met een frisse blik en kennis vanuit zijn succesvolle carrière als wijnmakelaar daar verandering in te brengen. Jacky en zoon Jean-Philipe hebben zich gefocust op het maken van moderne, frisse, regio-gedreven Chenin Blanc-wijnen en we kunnen inmiddels stellen dat Jacky's doel bereikt is!

Tonen als Foto-tabel Lijst

9 producten

Toon
per pagina
Sorteer op

Domaine de la Taille aux Loups

Blot kocht acht hectare wijngaarden eind jaren 80 en begon spoedig de omvorming naar biologische certificering. De Blot-familie gebruikt een zeer laag zwavelgehalte en een minimale filtratie. Ook weiden ze zich aan natuurlijke landbouw en een vinificatie zonder enige interventie.

 

Rode wijnen van Jacky Blot

Jacky-Blot breidde uit naar rode wijnen begin 2000 door het Domaine de la Butte aan te kopen van veertien hectare groot. De biologische landbouw, inmiddels kenmerkend voor Jacky Blot wijnen werd ook hier doorgetrokken: ze oogsten met de hand, de fermentatie gebeurd met wilde gist en er is minimale interventie. De rode druiven worden tijdens de productie volledig ontsteeld. Daarnaast worden zowel de rode als witte druiven worden nauwkeruig met de hand gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen het béste fruit wordt gebruikt.

 

Domaine de la Butte

Er zit een netwerk van uit het krijtgesteente gehouwen grotten recht onder Domaine de la Butte. In deze grotten worden nu honderden eiken vaten opgeslagen.

 

Wijnen van Jacky Blot bij Valkwijn